Rio

Bert bewandelt de legendary lane met Dinand Woesthoff

  1. Nieuwschevron right
  2. Bert bewandelt de legendary lane met Dinand Woesthoff

Legendary Lane van Dinand Woesthoff; hij schreef het nummer twee jaar geleden voor de Olympische Winterspelen in Sotsji. En nu ligt deze meterslange 'lane' in het zonnige Holland Heineken House in Rio.

En samen lopen Bert en Dinand over de bekende lane, om te praten over sport en over muziek. Want hoe kwam het nummer Legendary Lane nu eigenlijk tot stand, wilde Bert weten.

Dinand vertelt: "Twee jaar geleden hadden verschillende organisaties het gevoel dat er een nummer moest komen om de sporters te eren en om de sporters en de supporters samen te brengen. En de lane heet Legedary Lane. Met de vraag of ik daar iets mee kon."

Omarmd door sporters

Na een brainstormsessie is Legendary Lane de track geworden. "Het nummer symboliseert exact het gevoel dat we toen wilden creëren. Samenbrengen en eren van sporters en de supporters. En het is door de sporters volledig omarmd."

Olympisch gevoel

In aanloop naar de Zomerspelen van 2016 vroegen steeds meer teams het nummer aan om op te warmen richting Rio.

"Zo langzamerhand ontstaat er volgens mij wel een olympisch gevoel," aldus Woesthoff dinsdagavond. "Het is fijn dat dit nummer daar een plekje in heeft"

Quote

Omarm de sport en omarm de grote gedachte daar boven. Als wij met zoveel landen hier samen kunnen zijn en zoiets positiefs maken, dan is dat de toekomst.

Dinand Woesthoff

Beluister hier het hele gesprek tussen Bert en de Kane-zanger

Samen lopen Bert en Dinand verder over de lane. Ze halen herinneringen op over de Spelen in het verleden. Ze staan afgebeeld op de tegels aan de wand. Dinand laat even kort vallen dat hij stiekem een fetisj heeft voor kunstschaaten. "Kan je het je voorstellen?," grapt hij tegen Bert.

De toekomst

Op de vraag, hoe de zanger naar de Spelen kijkt en hoe hij het ervaart antwoordt hij: "Er heerst hier geen rivaliteit, iedereen is voor iedereen en dat is mooi. Het is een donkere tijd en er is veel negativiteit, laten we daar mee kappen. Ook over de negatieve berichtgeving over Rio. Ik kwam hier met het idee dat ik rekening moest houden met een aanslag, Zikavirus.

Maar als je hier eenmaal bent is heel veel positiever en valt die gedachte van je af. We maken onszelf gek. Omarm de sport en omarm de grote gedachte daar boven. Als wij met zoveel landen hier samen kunnen en zoiets positiefs maken, dan is dat de toekomst."

Bekijk en geniet hieronder van het nummer Legendary Lane van Dinand Woesthoff, om alvast in de olympische sfeer te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie