Podcast

Twee mensen ruilen van leven in nieuwe podcast All Inclusive

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Twee mensen ruilen van leven in nieuwe podcast All Inclusive

Hoe zou het zijn als je één dag met iemand anders van leven mag ruilen? Die vraag wordt beantwoord in de podcast All Inclusive. We volgen steeds twee mensen, die op het oog veel van elkaar verschillen, die met elkaar van leven wisselen. Wat zijn uiteindelijk de belangrijkste verschillen, en waarin komen ze juist met elkaar overeen?

In de eerste twee afleveringen van All Inclusive volgen we de switch tussen Ricardo en Cecily. Op het oog hebben zij een heel verschillend leven: Ricardo zit in een rolstoel, maar vindt het belangrijk om zich door zijn beperking niet te laten beperken. Als dj en organisator van feesten voor mensen met een lichamelijke beperking timmert hij flink aan de weg. Hij wisselt voor één dag van leven met gewichtheffer Cecily. Voor haar is het belangrijk om altijd in beweging te zijn. Ze wandelt en beweegt iedere dag flink, en is veel in de sportschool te vinden om te trainen.

In de eerste aflevering van All Inclusive horen we hoe het voor Cecily is om de dag zittend door te brengen en in de dagelijkse dingen beperkt te zijn door een rolstoel. In de tweede aflevering gaan Cecily en Ricardo aan het werk: Ricardo wordt afgebeuld in de sportschool door de trainer van Cecily, en Cecily krijgt op haar beurt dj-les van de leerlingen van Ricardo. Aan het einde van de aflevering kijken ze terug op de wissel. Hoe hebben ze hun dag in het leven van de ander ervaren?

De ander zien, jezelf zijn

Deze podcastserie is onderdeel van het project ‘De ander zien, jezelf zijn’. De hele maand mei staat de publieke omroep in het teken van diversiteit, racisme en discriminatie. Bij deze serie zijn presentatoren van verschillende omroepen betrokken. De eerste wissel is begeleid door presentator Dwight van van de Vijver. Hij kijkt terug op een bijzondere dag. Dwight: “Waar ik eerst medelijden had overheerst er nu een gevoel van diep respect voor hoe verschillende mensen vorm geven aan levensgeluk.”

In de maand mei verschijnt iedere vrijdag een nieuwe aflevering van All Inclusive. In iedere ruil staan twee mensen tegenover elkaar die op een andere manier van elkaar verschillen: bijvoorbeeld financiële situatie, maatschappelijke achtergrond of etniciteit. De presentatie van de afleveringen is telkens in handen van een andere presentator die de swap zal begeleiden.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie