Podcast

Johnny de Mol in 30 MINUTEN RAUW: 'Ik kan me voorstellen dat Linda stopt'

  1. Nieuwschevron right
  2. Johnny de Mol in 30 MINUTEN RAUW: 'Ik kan me voorstellen dat Linda stopt'

In de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen 30 MINUTEN RAUW praat ik een half uur lang met Johnny de Mol over zijn jeugd, carrière, beschuldigingen rondom The Voice of Holland en de toekomst van zijn tante Linda.

"Komt jouw missie, jouw bijna evangelische drang om met andere soorten mensen te werken, van je moeder of van je vader?", vraag Ruud zich af. "Ik denk overduidelijk van mijn moeder", vertelt Johnny. "Die heeft het weer van haar vader, die waren altijd betrokken met kwetsbare mensen. Zolang ik me kan herinneren kwamen er thuis allerlei mensen over de vloer met een rugzakje." Als kind had Johnny het altijd wel goed en dat heeft natuurlijk wel geholpen. "Ik ben een witte, hetero man met een gouden lepel in mijn achterste geboren. Dat is een enorme voorsprong in deze wereld. Ik vind dat je daar iets mee moet doen. Ik vind, als je in de mogelijkheid bent om iets goeds te doen voor deze wereld maar je laat het na, dan ben je een ongelofelijke lul. Dan ben je een eikel."

The Voice of Holland

Ongeveer een maand geleden werd de bijna anderhalf uur durende aflevering van BOOS online gezet waarin meerdere vrouwen vertellen over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Hij voelde schaamte na het nieuws. "Ja, als je denkt wat Jeroen allemaal heeft gedaan... Jeroen Rietbergen, de vriend van Linda, als je dat allemaal zo uitdoktert. Dan voelt Linda daar heel veel schaamte. Ik voel die pijn. Dan is ‘ie ook nog de zwager van John de Mol op een plek waar veiligheid gegarandeerd zou moeten zijn. Het grootste verdriet dat ik voel zit ‘m bij Linda. Als je alles op een rijtje zet denk je ‘jezus man, you fucked up. Big time’. Hij heeft echt een bom gelegd onder het hele gebeuren. Dat is misschien het zakelijke geval, maar er zijn echt heel veel mensen die hier gewoon last van hebben."

In het gesprek gaat het verder over The Voice of Holland, maar ook of hij ooit heeft gedacht op te stoppen met zijn vak en of hij zich zorgen maakt om de vernieuwing. Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW:

#1 - 30 MINUTEN RAUW met Johnny de Mol (S08) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie