Podcast

La Fuente in 30 MINUTEN RAUW: 'Muziek is mijn inspiratie in het leven'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. La Fuente in 30 MINUTEN RAUW: 'Muziek is mijn inspiratie in het leven'

In een nieuwe aflevering 30 MINUTEN RAUW ontvangt Ruud de Wild dj La Fuente. Ze duiken samen in de oorsprong van zijn artiestennaam, zijn passie voor het draaien en die andere liefde: hockey.

La Fuente wordt op 13 oktober 1983 geboren in Eindhoven als Job Smeltzer. De artiest start zijn dj-avontuur aanvankelijk onder de naam Job S. "Ik zag toen ooit een keer een grote flyer hangen. En toen dacht ik: 'Nee, dit is het niet.' Job S. klinkt meer als een crimineel."

La Fuente

De naam 'La Fuente' – wat 'de bron' betekent - wordt hem ingefluisterd door een Spaanse vriend. "Ik vond dat mooi, een inspiratiebron", vertelt de dj. "Muziek is mijn inspiratie in het leven. Mensen zijn mijn inspiratie tijdens het draaien van mijn sets. Plus: La Fuente past ook wel een beetje bij hoe wij eruitzien."

Inmiddels gaat de dj alleen thuis nog door het leven als Job. "Overal anders ben ik La Fuente", legt hij uit. "Thuis is de enige plek waar ik gewoon nog zelf kan zijn. Dus het af en toe ook fijn vinden om nog even zelf te zijn."

Die andere liefde

Voordat La Fuente doorbreekt, is hij fanatiek hockyer. Maar na een tijdje blijken die twee passies niet meer te combineren. "Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik steeds hoger ging hockeyen, maar ook ging draaien. Dat kwam in de knel. Want ik stond tot 04.00 uur 's nachts in de club maar moest om 10.00 uur 's ochtends weer in de goal staan."

Helemaal afscheid nemen van de sport kan hij niet. Nadat hij is gestopt met spelen, gaat hij verder als coach. "Ik vind het heel leuk om mensen te enthousiasmeren en te motiveren. En dan ook in een groep waar 16 meiden in een kleedkamer zitten en die zeggen: 'Wij willen Nederlands kampioen worden.' Dan met hen te gaan sparren. Dat proces is iets heel bijzonders. Daar verdwijn ik ook helemaal in, net als met draaien."

Benieuwd naar het hele gesprek tussen La Fuente en Ruud? Luister de nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW hieronder:

#10 - 30 MINUTEN RAUW met La Fuente (S12) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie