Podcast
PowNed

Frans Bauer in 30 MINUTEN RAUW: 'Uiteindelijk gaat het erom dat je het leuk vindt'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Frans Bauer in 30 MINUTEN RAUW: 'Uiteindelijk gaat het erom dat je het leuk vindt'

30 MINUTEN RAUW is terug! In de tweede aflevering van het tiende seizoen gaat Ruud de Wild in gesprek met volkszanger Frans Bauer, die openhartig vertelt over zijn jeugd, de harmonie op het woonwagenkamp en zijn carrière.

Aan de vooravond van zijn big break beginnen de optredens langzaam binnen te stromen, Frans krijgt zijn eerste fans én ontvangt hij zijn eerste liefdesverklaringen. "Ik wist niet zo goed hoe ik daar mee moest omgaan", vertelt de zanger. Als twee dames naar Robert ten Brink schrijven om hem mee uit te vragen, schrijft hij hen terug. Maar eenmaal in de uitzending van All You Need is Love blijkt dat de zanger een van zijn twee aanbidders teleur moet stellen. "Ik vond dat een heel naar en vreselijk iets."

Bescheiden maar eerlijk

En die bescheiden houding heeft de volkszanger nog altijd. Want als Ruud hem vraagt wanneer het tot hem doordrong dat hij een artiest was, lijkt hij enigszins overdonderd te zijn. "Dat weet ik eigenlijk nou nog steeds niet man!", antwoordt hij. Een ster zijn, is volgens Frans helemaal niet relevant. "Uiteindelijk gaat het erom, da’s het allerbelangrijkste, dat je het écht oprecht leuk vindt waar je mee bezig bent.”

Maar naast bescheiden is Frans ook altijd eerlijk. Hij geeft aan Ruud namelijk ook toe nooit naar concerten van vakbroeders te gaan, omdat hij er naar eigen zeggen "geen reet" aan vindt. "Ik vind mijn muziek echt het allermooist."

Verder praat Frans in 30 MINUTEN RAUW over de herseninfarct van zijn 'Maris', het belang van zijn huwelijk en hoe hij herinnert wil worden.

#2 - 30 MINUTEN RAUW met Frans Bauer (S10) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie