Podcast
EO

Glen Faria over overleden broer: 'Ik praat nog steeds met hem'

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Glen Faria over overleden broer: 'Ik praat nog steeds met hem'

In een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting praat Martine ten Klooster met Glen Faria. De rapper en singer-songwriter praat onder andere over het overlijden van zijn broer. "Mijn broer verdient ook een waardig rouwproces. En dat heb ik hem twee jaar niet gegeven."

Glen Faria is al bijna 20 jaar actief in de Nederlandse pop- en nederhopscene. Eerst bij Flinke Namen als MC Fit, maar in 2013 bracht Glen Faria zijn gelijknamige solo-album uit. Daarop staat bijvoorbeeld Duurt Te Lang, dat vijf jaar later als cover door Davina Michelle een megahit werd. Ook Tino Martin waagde zich aan een song van Glen Faria: Zij Weet Het stond 17 weken in de Top 40.

Als alles wegvalt

In Tekstuele Voorlichting hebben Martine en Glen Faria het vooral over het gevoelige liedje Als Alles Wegvalt, dat hij schreef na het plotselinge overlijden van zijn broer in 2019. ”Mijn broer belde me op een vrijdagavond met: 'Ik voel me niet zo lekker.' Dus toen ben ik naar Den Haag gereden, waar hij toen woonde, om hem te gaan halen. Toen hield hij zijn buik vast, hij zij dat hij een beetje buikgriep had. Ik bracht hem naar m'n moeder, dat was best chill. Hij viel redelijk snel in slaap en de volgende dag ging het alweer beter. De dokter dacht dat het een blaasontsteking was, dus hij heeft medicijnen voor een blaasontsteking gekregen."

'Weirdest thing in my life'

Maar daarna ging alles mis. "Mijn moeder belde me in paniek op: 'Ik denk dat we hem kwijt gaan raken.' Toen ben ik naar haar huis geracet en daar was al ambulance om hem te reanimeren. Dat was the weirdest thing in my life. Achteraf bleek dat het een sepsis was. Eerst ga je het ziekenhuis de schuld geven, want dat is makkelijker dan accepteren dat iemand dood is."

Die acceptatie is gekomen, mede door een anekdote die Faria tijdens optredens vertelt voor hij Als Alles Wegvalt zingt. "Ik zat nog midden in die anekdote, en ineens startte de band dat liedje in. Tóén raakte het me, toen ging ik wel eventjes slecht. Dan spreek ik letterlijk de emotie." Tegenwoordig bezoekt Faria eens in de twee weken de begraafplaats. "Mijn broer verdient ook een waardig rouwproces. En dat heb ik hem twee jaar niet gegeven."

Luister hieronder naar de aflevering:

#15 - GLEN FARIA: ‘Wij MANNEN moeten meer LEREN PRATEN’ (S07) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone- of Android-telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie