Podcast

Marianne Zwagerman: 'Kaag staat nu toch wel aardig in haar hemd'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne Zwagerman: 'Kaag staat nu toch wel aardig in haar hemd'

In de nieuwe aflevering van Op z'n Kop bespreken Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen de politieke ontwikkelingen van de afgelopen week. Het duo behandelt onder andere de roddel die via D66 de wereld in kwam.

Het nieuws van deze week was toch wel de roddel van D66 over informateur Johan Remkes, waarin hij werd beschuldigd van drankgebruik en dat hij zou 'warrig' zijn. Zwagerman beweert dat D66 vroeger een partij was waar op bijeenkomsten iedereen dronken was:"Blijkbaar vinden ze daar ineens wat van als iemand een borreltje teveel drinkt tijdens een meeting."

Gemeen spel

Volgens Zwagerman speelde Sigrid Kaag een heel gemeen spel: "Je kunt niet aan de ene kant het hebben over nieuw leiderschap, het achterkamertjesgeleuter dat voorbij moet zijn en transparantie, en aan de andere kant op de meest gore manier via je spindokter mensen beschadigen, kapot maken. Dat is wat ze doet", zegt de columniste in de nieuwe aflevering van de podcast Op z'n Kop!

Ook wordt het debat naar aanleiding van die D66-roddel besproken, waarbij Zwagerman en Van Velthuysen zich afvragen of debatten in de Tweede Kamer niet over meer inhoudelijke vraagstukken moeten gaan. "Wouter de Winther (politiek verslaggever van De Telegraaf, red.) zei ook: die magere mannetjes van D66 lijken verslaafd te zijn aan House of Cards en dat soort series, en denken zelf een personage in zo'n serie zijn. Maar ze lijken vergeten te zijn dat er daarachter echte mensen zitten", aldus Zwagerman.

Rick van Velthuysen vindt het jammer dat er in de politiek weinig mensen zijn die goed bezig zijn met hun vak, zoals aan Pieter Omtzigt maar ook Kees van der Staaij, voor wie Van Velthuysen zijn bewondering uitspreekt. "Dan denk ik: kleuterklas, ga eens aan het werk!". Het viel Zwagerman op dat Kees van der Staaij naar voren kwam in het debat en een verhaal vertelde waarvan de moraal was dat als je eenmaal iets gezegd hebt, je het niet meer terug kunt nemen. "Toen dacht ik: ja mevrouw Kaag, dat was tegen jou. Dan sta je toch wel aardig in het hemd, als Kees van der Staaij dit tegen je moet zeggen."

Beluister de nieuwe aflevering van Op z'n Kop hieronder:

#39 - OP Z'N KOP! 'Kaag valt nu toch wel heel erg van haar morele paard' - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie