Podcast
PowNed

Angela Groothuizen in 30 MINUTEN RAUW: 'Ben altijd rock-'n-roll geweest'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Angela Groothuizen in 30 MINUTEN RAUW: 'Ben altijd rock-'n-roll geweest'

In de nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW gaat Ruud de Wild in gesprek met zangeres Angela Groothuizen. Ze vertelt onder andere over het begin van haar carrière, de 'gekke wereld' waar ze in terecht kwam met de Dolly Dots en de band met haar kinderen.

Van Wie is de Mol? en De Uitdaging tot X Factor en Holland's Got Talent, Angela Groothuizen is een showbizz-veteraan. Haar carrière begint ze als soloartiest. Als piepjonge zangeres wordt haar plaatje opgepikt door dj Alfred Lagarde.

Maar de grote doorbraak komt pas als ze hits scoort met de Dolly Dots. Samen met Angéla Kramers, Patty Zomer, Ria Brieffies, Esther Oosterbeek en Anita Heilker komt ze opeens in een "gekke wereld" terecht. "Dat waren echt gewoon piraten, echt een mannenbolwerk", vertelt de zangeres over de 80’s. "Tegenwoordig zou het niet meer kunnen. Heel erg seksueel overschrijdend." Gelukkig vinden de 'Dots' steun bij elkaar. "Wij waren gelukkig met elkaar, echt zo’n roedel. Weet je. Wij waren eigenlijk ook een beetje onaantastbaar met elkaar", blikt ze terug. "We lachten gewoon iedereen uit. Dus ik heb het wel op een leuke manier meegemaakt."

Goed mens met 'een randje'

Inmiddels heeft ze haar tijd bij de Dolly Dots ver achter zich gelaten, presenteert ze haar eigen radioshow bij NPO Radio 5 en brengt ze graag tijd door met haar twee kinderen. Haar jongste dochter woont nog thuis en met haar oudste dochter gaat ze graag op reis. Next stop: Berlijn. Maar een gezapig weekendje op het terras zitten, wordt het niet, verklapt de zangeres. "Ik kom daar vrienden tegen. We gaan dansen. We gaan naar een heel wild feest. Dat hebben ze mij beloofd", vertelt ze. "Ik ben altijd wel rock-‘n-roll geweest. Ik heb ook geen zin om mij daarvoor te schamen ofzo. Ik ben een goed mens. Ik ben een goede vriendin voor mensen. Ik ben volgens mij een positieve toevoeging aan de samenleving, maar ik ben wel een beetje rock-‘n-roll. Ik heb 'een randje', zoals vriendinnen zeggen."

Verder vertelt Angela over 60+ en single zijn, haar relatie en hoe ze haar rooms-katholieke opvoeding heeft ervaren.

#3 - 30 MINUTEN RAUW met Angela Groothuizen (S11) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie