Podcast
BNNVARA

Nieuwe aflevering van De Bureau Sport Podcast: Amateurisme in de Amstel Gold Race, een onzekere Onana en rennen in Rotterdam!

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe aflevering van De Bureau Sport Podcast: Amateurisme in de Amstel Gold Race, een onzekere Onana en rennen in Rotterdam!

Wouter Bouwman en Erik Dijkstra blikken deze maandag terug op een sportweekend waarin het gat tussen amateurs en profs ineens héél klein bleek te zijn. De finale van de Amstel Gold Race ontaarde in chaos, André Onana bleek het voetballen verleerd en in Rotterdam baarde enkele amateurs opzien met hun tijd op de marathon.

Zo liep Wouter Bouwman een marathon in minder dan drie uur, z’n persoonlijk record. Erik en Wouter blikte terug op die bijzondere dag. Maar hij was niet de enige die speciale dingen liet zien in Rotterdam: Abdi Nageeye won als eerste Nederlander deze marathon, en oud-hockeyster Nienke Brinkman blijkt een absoluut fenomeen op de marathon. Wouter Bouwman kijkt tegen haar op, en haar onwaarschijnlijke verhaal staat dus centraal in deze Bureau Sport-podcast.

Ajax-doelman André Onana

De heren zijn verder gefascineerd door Ajax-doelman André Onana. Hij maakte dit weekend (weer) een dikke fout, en lijkt het keepen wel verleerd. Het pijnlijkste moment zagen de heren echter ná de wedstrijd, want in een interview gaf Onana weinig blijk van zelfreflectie. Enthousiaster zijn ze over Luuk de Jong, de meest onverwachte cultheld uit het moderne voetbal. In deze podcast hoor je wat zijn geheim is.

Maar het grootste deel van de uitzending gaat over de Amstel Gold Race. Hoewel die koers de laatste jaren steeds spannender is geworden, was het gisteren net iets té spannend. De verkeerde renner werd als winnaar uitgroepen. Koersdirecteur Leo van Vliet legt in de podcast uit waar het mis is gegaan, en wie er verantwoordelijk is voor de gemaakte fout.

Dit, en nog veel meer, in een kakelverse aflevering van de Bureau Sport Podcast.

Luister hieronder:

#11 - Ongekend amateurisme bij de jury van Nederlands' enige wielerklassieker - Bureau Sport Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie