Podcast

Rita Verdonk: 'Rutte is door dat liegen bij mij wel erg door het ijs gezakt'

  1. Nieuwschevron right
  2. Rita Verdonk: 'Rutte is door dat liegen bij mij wel erg door het ijs gezakt'

Deze week ontvangen Rick van Velthuysen en Marianne Zwagerman oud-minister Rita Verdonk, nu actief namens Hart voor Den Haag van Richard de Mos. Samen praten zij over de politieke spelletjes achter de schermen in Den Haag.

Mark Rutte en Rita Verdonk zijn best wel weer on speaking terms: "Je kunt wel boos blijven maar daar moet je wel overheen kunnen stappen. Dus we hebben een heel leuk gesprek gehad. maar de premier is wat de oud-minister betreft door al dat liegen wel erg door het ijs gezakt."

In de nieuwe aflevering van Op Z'n Kop geeft ze in gesprek met Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen antwoord op de vraag of wij de politiek nog wel kunnen vertrouwen? "Dat is de reden dat ik bij Hart voor Den Haag zit. Maar ik heb maar vertrouwen in een beperkt aantal mensen", aldus Verdonk.

Lichtpuntjes zijn Pieter Omtzigt, Renske Leijten maar ook Caroline van der Plas. Volgens haar is de grote portefeuille die minsters hebben een probleem en het ambtenarenapparaat dat erachter zit. En de nieuwe bestuurscultuur waarover gepraat wordt? "Ik denk dat we alleen maar hoop kunnen putten uit mensen die de schouders eronder blijven steken om het beter te maken. Uit mensen als jij en ik die dingen aan de orde durven blijven stellen." Als mensen eerlijk zouden zijn zou het al erg schelen: "Je ziet veel te veel mensen die persoonlijk het één zeggen, maar in de Kamer het ander."

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van Op z'n Kop!:

#50 - OP Z'N KOP! Met Rita Verdonk - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie