Podcast

Wat is liefdesverdriet en waarom lukt het soms niet op seksueel gebied?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is liefdesverdriet en waarom lukt het soms niet op seksueel gebied?

Op Valentijnsdag komen wetenschapsliefhebber Diederik Jekel en acteur Thomas Cammaert met een nieuwe podcast! Ze duiken samen in de liefde. Luister nu naar de eerste drie afleveringen.

In de podcast De Slimste Liefde doorgronden Diederik Jekel en Thomas Cammaert de liefde met behulp van de wetenschap en de cultuur. Is het vinden van die grote liefde nu alleen een gevoelskwestie en puur geluk? Of valt het vinden van de ware ook wetenschappelijk te verklaren?

Wat is romantiek?

Naast hun persoonlijke bevindingen en verhalen schakelen ze elke aflevering de hulp in van een aantal deskundigen. Wetenschappers van allerlei disciplines, acteurs en filmmakers laten hun licht schijnen op zes verschillende thema’s. Wat is nu romantiek en hoe word ik er beter in? Wat doet liefdesverdriet precies met je en bestaat er echt zoiets als een gebroken hart? Waarom lukt het me seksueel soms niet en waarom blijft het toch nog altijd een taboe? Bestaat er zoiets als the battle of the sexes of moeten we juist dat denken in hokje man/vrouw loslaten? Is er maar één soulmate voor mij of heb ik de kans er meerdere tegen te komen? En hoe word ik nou succesvoller op datingapps? Alles komt voorbij in De Slimste Liefde.

De eerste drie afleveringen

In de eerste aflevering van De Slimste Liefde behandelen Thomas en Diederik het thema romantiek. Hoe kan je romantischer worden in een relatie? En als je niet romantisch bent, kan het je dan aangeleerd worden? En is romantiek alleen maar rozenblaadjes op het bed en Shakespeare sonetten voordragen? Of is een klein gebaar ook al goed genoeg? In deze aflevering krijg je antwoord op al deze vragen en krijg je tips en tricks om een goede liefdesbrief te schrijven.

Thomas en Diederik krijgen hierbij ook de hulp van twee deskundigen: schrijfster Mariette Middelbeek is gespecialiseerd in het schrijven van liefdesromans en Jon Karthaus is filmmaker van romantische comedy’s.

#1 - Romantiek - De Slimste Liefde

Wat is liefdesverdriet?

In aflevering twee van De slimste liefde behandelen Thomas en Diederik het thema liefdesverdriet. Wat is nu precies liefdesverdriet en kan het effect hebben op je lichamelijke gezondheid? Waarom is de een er zo overheen en waarom voelt de ander maandenlang enorme hartepijn? En bestaat er echt zoiets als een gebroken hart? In deze aflevering krijg je antwoord op al deze vragen en krijg je een top 5 met beste break-up songs die je helpen om door het liefdesverdriet heen te komen.

Thomas en Diederik gaan ook in gesprek met Professor Jan Hindrik Ravesloot. Hij is fysioloog en werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam. En hij weet alles over hoe liefde en liefdesverdriet werkt in het lichaam.

#2 - Liefdesverdriet - De Slimste Liefde

'Waarom lukt het me seksueel soms niet?'

In aflevering drie van De Slimste Liefde podcast behandelen Thomas en Diederik de vraag: Waarom lukt het me seksueel soms niet? Seks kan heel fijn en lekker zijn, maar soms heb je gewoon even geen zin. En dat is helemaal ok! En soms heb je juist wél zin maar lukt het je niet om opgewonden te blijven. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier soms last van hebben. Maar waarom rust er dan toch nog zo’n taboe op?

Erectieproblemen, problemen met intimiteit , de beste vibrator op de markt, een pornodieet en dé reden waarom we allemaal veganistisch moeten gaan eten. In deze aflevering komt het allemaal voorbij en is alles bespreekbaar!

Thomas en Diederik gaan ook in gesprek met twee deskundigen. Eveline Stallaart is seksuoloog met een eigen praktijk in Amsterdam. Maar we kennen haar ook van het programma Married At First Sight. En Cynthia Abma kennen we als actrice. Maar is sinds kort ook werkzaam als intimiteitscoördinator op filmsets.

#3 - Seksueel lukt het soms niet - De Slimste Liefde

De Slimste Liefde

Wetenschapsliefhebber Diederik Jekel en acteur Thomas Cammaert doorgronden de liefde met behulp van de wetenschap en de cultuur. Is het vinden van die grote liefde nu alleen een gevoelskwestie en puur geluk? Of valt het vinden van de ware ook wetenschappelijk te verklaren?

De eerste drie afleveringen zijn vanaf 14 februari te beluisteren. Daarna vindt je iedere maandag een nieuwe aflevering op NPO Radio 2 of in je favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie