Podcast
BNNVARA

Bureau Sport Podcast: 'Dylan van Baarle is gaan winnen door Corona'

foto: Fotograaf: Jasper Jacobs
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport Podcast: 'Dylan van Baarle is gaan winnen door Corona'

Het was een bijzonder druk sportweekend vol Nederlands succes op allerlei vlakken. De sfeer op de Bureau Sport-redactie was op maandag dan ook uitstekend en vol goede moed stortten Frank, Erik en Britt zich dan ook op de mailtjes en vragen van de week.

Maar: de vragen van deze week bleken nog niet zo eenvoudig te beantwoorden. Behalve kritiek volgens het hamburgermodel was er deze week ook een feitelijke vraag binnengekomen over shorttrack. Want waarom heb je in die tak van sport geen commerciële ploegen, zoals die wel bestaan in het langebaanschaatsen? De voltallige onderzoeksredactie van Bureau Sport werd op de kwestie gezet en in de uitzending van deze week hoor je de oplossing.

Dylan van Baarle, Max Verstappen en Erik ten Hag

In een tijd waarin de vrouwen meestal zorgen voor Nederlands sportsucces, domineerden deze week ineens de mannen de voorpagina’s van de sportkaternen. Allereerst Dylan van Baarle, die de Omloop het Nieuwsblad wist te winnen. Hoe hij die overwinning misschien wel te danken heeft aan corona vertellen Frank en Erik in deze uitzending van Bureau Sport. En er was meer succes: Max Verstappen liet zien perfect in vorm te zijn om ook dit jaar de Formule 1 titel binnen te halen. Zijn auto is in blakende vorm, en Max is zelf maar liefst 10 kilo afgevallen. Bureau Sport filosofeert over hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.

Speciale aandacht is er voor het Nederlandse trainersgilde. Erik van Hag presteerde het haast onmogelijke en won een echte prijs met Manchester United en Arne Slot gooit hoge ogen als trainer van Feyenoord. Bureau Sport is blij met al die aandacht voor Nederlands trainerssucces, maar volgens de heren ontbreekt er een naam in dat lijstje: Sarina Wiegman. Misschien kan die wel aan de slag bij een club in het oosten van Nederland, waar Erik Dijkstra ook nog wat juice over heeft.

Dit alles, knieblessures bij vrouwelijke sporters én een afgrijselijke Mystery Guest in een hagelfonkelnieuwe aflevering van Bureau Sport: De Podcast.

#8 - "Dylan van Baarle is gaan winnen door Corona" (S02) - Bureau Sport Podcast

Luister de Bureau Sport Podcast nu in jouw favoriete podcastapp! Reageren op deze podcast? Dat kan! Stuur jouw reactie – het liefst volgens het aloude Hamburgermodel – naar bureausportpodcast@bnnvara.nl

Ster advertentie
Ster advertentie