Podcast

Komt er een nieuw BN'er lied voor Giro555?

foto: Off the Record (BNNVARA)
  1. Nieuwschevron right
  2. Komt er een nieuw BN'er lied voor Giro555?

Waarom was er tijdens de Giro555 actie voor Oekraïne geen lied van BN'ers, zoals het Koningslied of het nummer van 'Artiesten voor Azië'? Henkjan Smits heeft wel een idee voor een nieuw nummer en Van Dik Hout-zanger Martin Buitenhuis mag meedoen!

Deze week is zanger van de band Van Dik Hout te gast in Off the Record. Radio555 komt uiteraard ter sprake en gaat het over muzikale boycots tegen Rusland. Wat er miste bij de Giro555 actie is een lied gemaakt door een keur aan Nederlandse artiesten. Henkjan Smits vertelt dat hij zelfs een nummer heeft aangeboden aan de actie.

"In 1996 heb ik een plaatje uitgebracht genaamd 'De Oorlog Meegemaakt'. Het werd geschreven door Dolf Jansen. [...] Henry Schut kwam met het idee om het liedje nieuw leven in te blazen. Dat kan, maar dan moeten er wel coupletten over Oekraïne geschreven worden." Dolf Jansen heeft de nieuwe coupletten geschreven en Henkjan heeft het nummer als themalied aangeboden bij Giro555, maar daar is vooralsnog geen reactie op gekomen.

Nieuwe versie al opgenomen

Maar Henkjan laat het er niet bij zitten en wil er werk van maken. "Ik ben gaan bellen of Reniet het wil inzingen en dat heeft hij heel mooi gedaan. Dolf zingt het morgen in, ik ben ook met Ilse bezig. En ik ben nog bezig met 1 mannenstem". Die stem krijgt Martin Buitenhuis aangeboden.

Verder delen de tafelgasten hun mening over de Nederlandstalige Songfestivalinzending van S10 en gaat het over de beschuldigingen van plagiaat door Ed Sheeran en Dua Lipa.

Bekijk Off the Record

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister Off the Record

Off the Record

Deze en andere onderwerpen hoor je in de nieuwste aflevering van Off the Record. Hierin bespreekt Giel Beelen de roddels, intriges en belangrijkste nieuwtjes uit de muziekindustrie. Dat doet hij wekelijks samen met zangeres en presentatrice Nance Coolen en presentator voor Omroep MAX & NPO Radio 5 en oud Idols-jurylid Henkjan Smits. Ook schuift er wekelijks een gast bij het drietal aan. Beluister de podcast via NPO Luister, Spotify, Apple Podcasts of jouw favoriete podcast app!

Ster advertentie
Ster advertentie