Podcast

De vier beste 30 MINUTEN RAUW afleveringen volgens Ruud de Wild

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. De vier beste 30 MINUTEN RAUW afleveringen volgens Ruud de Wild

Het is De Week van de Podcast! Daarom zetten we deze week een aantal podcasts in het zonnetje. We vroegen Ruud wat zijn favoriete afleveringen van zijn 30 MINUTEN RAUW zijn.

30 MINUTEN RAUW met Astrid Joosten

"Het opnemen van de aflevering met Astrid Joosten weet ik nog erg goed. Met haar nam ik de tweede aflevering van 30 MINUTEN RAUW ooit op. Ik wist dat ze haar man Willem heeft verloren en hij voor euthanasie heeft gekozen. Ik kon me zo niet voorstellen hoe het moet zijn om afscheid te nemen van een geliefde, die je daarna nooit meer terugziet. Ik mocht haar alles vragen, maar op een gegeven moment brak ze. Dat was voor mij meteen een eye-opener dat dat zeker niet de bedoeling van de podcast zou zijn. Dat vond ik toen erg vervelend, maar ook erg mooi over hoe ze over haar Willem vertelde."

#2 - 30 MINUTEN RAUW met Astrid Joosten - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW met Peter R. de Vries

"De aflevering met Peter R. de Vries mag niet ontbreken in dit lijstje. Ik sprak uitgebreid met hem over het niet willen buigen voor angst en het hebben van ogen in z'n rug. Had deze held maar écht ogen in zijn rug gehad…"

#15 - 30 MINUTEN RAUW met Peter R. de Vries (S03) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN ROUW met Wouter van der Goes

"Speciaal voor de KWF-collecteweek maakte ik in 2020 een speciale serie: 30 MINUTEN ROUW, met OU. Ik sprak met BN’ers die een dierbare hebben verloren aan kanker. Zo ook mijn NPO Radio 2 collega Wouter van der Goes. Hij vertelde over een plaat van Coldplay, A Sky Full of Stars, die voor hem een speciale betekenis heeft en doet denken aan zijn overleden vader. Ik krijg nog elke keer weer kippenvel als ik dat fragment terug hoor."

30 MINUTEN ROUW met Wouter van der Goes - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW met André van Duin

"André van Duin stond hoog bovenaan mijn verlanglijstje voor 30 MINUTEN RAUW. Dit jaar kwam hij langs. Meteen aan het begin van het gesprek wees hij me er al op dat het woord ‘eierwekker’ dat ik elke aflevering gebruik helemaal niet juist is, want je maakt er geen eieren mee wakker. Het was een gesprek met een dikke lach, maar ook een kleine traan, hoe hij over zijn overleden man Martin vertelde. Ook wist hij mij te raken met zijn gedachtes over corona en de oorlog."

#4 - 30 MINUTEN RAUW met André van Duin (S08) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie