Podcast
KRO-NCRV

Frank Lammers: 'Ik had een poster van Anne Frank boven mijn bed'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Frank Lammers: 'Ik had een poster van Anne Frank boven mijn bed'

Frank Lammers is te gast in een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Ruud en Frank praten een halfuur over werken in coronatijd, zijn rol bij The Streamers en een poster van Anne Frank boven het bed van zijn puberkamer.

Lammers wordt in 1972 geboren in Mierlo, Noord-Brabant. Je kunt hem kennen van zijn hoofdrol in de hitserie Undercover. Zijn personage heeft zelfs een spin-off Netflix-film gekregen genaamd Ferry. Daarnaast is hij het vaste gezicht van de Jumbo-reclames, heeft hij in tientallen films gespeeld en is hij sinds 2021 onderdeel van gelegenheidsformatie The Streamers. Hoe komt hij aan zo'n druk bezet schema? "Ik ben een Brabander hè", zegt Frank, "die zeggen eigenlijk altijd ja en dan gaan ze daarna pas nadenken wat de consequenties zijn."

'Als er niks meer is naast dat werk'

Die drukte werd Frank tijdens de coronapandemie echter iets te veel. Hij raakte overwerkt en het plezier in zijn baan verdween. "Mijn werk is bijna altijd leuk. Leuke mensen, altijd anders, ik zit nu weer een half jaar in Antwerpen in een ander huis. [...] Alleen tijdens corona, en dan in die hotels, en dan moest je 's ochtends je zakje ontbijt halen beneden en dan alleen op je kamer opeten... [...] Dan is de lol ook weg, of zo. Als er niks meer is naast dat werk."

Nooit dromen gehad

Dat plezier is terug, gelukkig, maar heeft Frank nog grote dromen voor de toekomst? "Die heb ik niet! Die heb ik nooit gehad. [...] Ik denk, als je het slecht hebt, dat dromen dan veel belangrijker is." Lammers vertelt wel over een opmerkelijk item in zijn tienerkamer. "Ik had een poster van Anne Frank boven mijn bed hangen. Ik was met school in Amsterdam geweest en dat trof mij, wat daar stond. Gewoon een foto van haar, en daaronder staat 'Als ik de bomen hierbuiten zie, dan hoop ik dat ik mijn dromen toch nog hoog en droog kan houden en misschien komt er een tijd waarin ik ze toch nog kan laten uitvoeren'. Zoiets. Vergeef me, voor de puristen, het is niet exact zo opgeschreven, maar dat is wel de kern daarvan. Die kamer bestaat overigens nog. [...] Die poster hangt er nog. Ik denk op zo'n moment, als je nu in de schuilkelder zit in Oekraïne, dan moet je wel dromen, want de realiteit is klote."

Luister hieronder de hele aflevering van 30 MINUTEN RAUW:

#10 - 30 MINUTEN RAUW met Frank Lammers (S08) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie