Podcast
BNNVARA

Nieuwe aflevering Blokhuis de Podcast: De hoogste stem van Eagles

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe aflevering Blokhuis de Podcast: De hoogste stem van Eagles

Vrijdag stonden de Eagles in de Arnhemse GelreDome en daarom staat Blokhuis de Podcast deze week in het teken van de westcoastband. In de podcast vertelt Blokhuis met name meer over de solocarrières van de bandleden.

Leo gaat vooral in op Eagles-bassist en achtergrondzanger Timothy Schmit. Blokhuis sprak hem voor de podcast, en delen van dat interview hoor je in de podcast terug. Daar wordt ook ingegaan op ander werk waar je hem van kan kennen. Zo zong Schmit bij Firefall, Steely Dan, én bij de vrij onbekende Dane Donohue. Hij zong daar de achtergrondkoortjes in samen met onder meer Don Henley en Stevie Nicks.

Schmit komt eind jaren ’70 bij The Eagles als opvolger van Randy Meisner. Vanaf de Hotel California-tour is hij onderdeel van de band en in de podcast vertel hij over de unieke samenzang.

Solocarrière

Nadat de Eagles in 1980 uit elkaar vielen begon Schmit aan zijn solocarrière, met wisselend succes. Zo maakte hij de soundtrack voor Fast Times At Ridgemont High, maar bleef hij ook veelgevraagd achtergrondzanger. In welke NPO Radio 2 Top 2000-top 10 klassieker hij te horen is, hoor je in de nieuwe podcast!

Halverwege de jaren ’90 komt Eagles verrassend genoeg weer bij elkaar. Op die plaat horen we Schmit ook solo zingen. In de podcast hoor je hem over die periode, maar ook omdat hoe het overlijden van Glenn Frey voor de formatie was.

Een gesprek met én een podcast over de Eagles: nu in je favoriete podcast-app!

#23 - Timothy B Schmit (Eagles) (S03) - Blokhuis de Podcast

Iedere dinsdag verschijnt een nieuwe aflevering van Blokhuis de Podcast. Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week een verse aflevering in je podcastfeed!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie