Podcast

The Score: De nieuwe NPO Soul & Jazz-podcast met Samantha Coleridge

foto: PIxabay
  1. Nieuwschevron right
  2. The Score: De nieuwe NPO Soul & Jazz-podcast met Samantha Coleridge

Soul, jazz én film in één podcast? Say No More. De nieuwe NPO Soul & Jazz-podcast genaamd The Score duikt diep in de wereld van de mooiste en meest betekenisvolle soundtracks in het Soul & Jazz-genre. Uw reisgids: presentatrice, muziekliefhebber en cinefiel Samantha Coleridge. Vanaf nu te beluisteren via je favoriete podcast-app.

Hoe wordt de emotie van de scène naar muziek vertaald in Disney Pixars Soul? Wat maakt de soundtrack van Tyler Perry’s A Jazzman’s Blues zo goed? Door middel van diepe analyses, interviews met artiesten en crew, én een ontwikkeld eigen oor voor allerlei moois probeert Samantha Coleridge antwoorden te geven op al die vragen.

Want Soul & Jazz-soundtracks, dat is al vaak al een speld in een hooiberg tussen al die Hans Zimmer-bombast en ander orchestraal geluid. Gelukkig is er nu een serie waarbij liefhebbers van deze grote drie (soul, jazz en film) hun hart kunnen ophalen: The Score.

Beluister de afleveringen van The Score hieronder:

#1 - A Jazzman's Blues - The Score met Samantha Coleridge

#2 - Soul - The Score met Samantha Coleridge

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie