Podcast
BNNVARA

Blokhuis de Podcast: Hoe kwam Dylans To Make You Feel My Love tot stand?

foto: Fotograaf: Istvan Bajzat
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: Hoe kwam Dylans To Make You Feel My Love tot stand?

In Dylans versie is het een liefhebbersproduct, maar de Adele-versie van To Make You Feel My Love groeide uit tot een vaste waarde in de hoogste regionen van de Top 2000. Maar hoe kwam dat nummer tot stand? Dankzij de Bootleg-versie van Bob Dylans Time Out of Mind weten we daar sinds kort iets meer over, en daarom staat dat album centraal in een nieuwe Blokhuis: De Podcast.

De Bootleg van de periode rondom Time Out of Mind is alweer de zeventiende Bootleg waarop Dylan een onuitgebrachte versie van zijn werk laat horen. Deze is vooral interessant, omdat Time Out of Mind een sleutelplaat bleek te zijn in het oeuvre van Bob Dylan. Het bleek een comeback in te leiden en was de eerste plaat in jaren die goed werd ontvangen. Dylan kreeg voor de plaat 3 Grammy’s, en het leverde hem met Make You Feel My Love een grote hit op. In de Podcast laat Blokhuis meerdere versie van het nummer horen. Zo horen we dat op de albumversie alleen piano en bas meespelen, maar dat op de eerste versie ook een gitaar te horen was, en is er een vroege versie van Billy Joel, die zelfs eerder uitkwam dan de versie van Dylan. In 1998 wint vergeten popheld Garth Brooks een Grammy met het nummer en ook die versie hoor je deze week in de podcast.

Van The Grateful Dead tot Adele

Waar Adele er (mede) voor zorgde dat deze plaat in de geschiedenisboeken kwam, begon de geschiedenis van dit album voor Blokhuis bij de legendarische Amerikaanse rockband The Grateful Dead. Het overlijden van frontman Jerry Garcia zorgde er namelijk voor dat Time Out of Mind tekstueel duister werd. Daniel Lanois, die verantwoordelijk werd voor de sound, werd daardoor volledig weggeblazen. Hij schreef erover in zijn eigen memoires: ‘Decennia aan ervaring en vertelkunst lagen daar voor me. De mythe dat rock&roll alleen aan jongeren toebehoorde zou verbrijzeld worden door de staalblauwe ogen van deze man”. Hoe hij daar muzikaal gevolg aan gaf, hoor je in de nieuwste aflevering van Blokhuis: De Podcast!

Luister Blokhuis: De Podcast via je favoriete podcastplayer. Daar kun je jezelf ook op abonneren zodat je nooit meer een nieuwe aflevering mist. Opmerkingen over deze podcast? Mail ons op podcast@bnnvara.nl.

#5 - Bob Dylan - Fragments (S04) - Blokhuis de Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie