Podcast
VPRO

Nina Jurna praat met Kevin Osepa en Vernon Chatlein in nieuwe aflevering van podcast Latin Impact

foto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Nina Jurna praat met Kevin Osepa en Vernon Chatlein in nieuwe aflevering van podcast Latin Impact

In de tiendelige podcastserie Latin impact gaat Nina Jurna op zoek naar de meest indringende songs van Zuid-Amerika. Hoe klinkt het leven op dat continent door in de bossanova of latin jazz, cumbia, reggaeton of salsa en in muziek uit Suriname, Curaçao, of Mexico?

In aflevering 3 praat Nina Jurna met Kevin Osepa en Vernon Chatlein.

Percussionist, componist en theatermaker Vernon Chatlein trad dit jaar op tijdens InJazz met zijn groep Chatlein i su Zumbi. Hij groeide op in Curaçao en staat bekend als een van de meest prominente vertegenwoordigers van de Afro-Cubaanse Jazz. Hij verhuisde naar Nederland en ontwikkelde in zijn muziek een onmiskenbaar eigentijdse stijl. Maar hij kijkt graag terug. Hij wil de stemmen uit het verleden laten klinken, de verhalen van vroeger vertellen, waarmee hij ons ook confronteert met het slavernijverleden van zijn voorouders.

Kevin Osepa is kunstenaar, fotograaf en filmmaker. Hij won vorig jaar een Gouden Kalf met zijn korte film La Ultima Ascensión, die zich afspeelt op Curaçao. Kevin wil met zijn kunst, of het nu foto’s zijn of film, verhalen vertellen die alles te maken hebben met zijn wortels op het Caribische eiland. De ‘muzik di zumbi’, en de klanken van het oorsprokelijk Afrikaanse instrument de ‘benta’ (een eensnarige boogvormige harp) komen we zowel in de muziek van Vernon als in de films van Kevin tegen. Zo klinkt het koloniale verleden, inclusief de soms over geesten vertelde verhalen, door in de hedendaagse kunst van deze twee kunstenaars.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van Latin Impact:

#3 - Curaçao: geesten uit het verleden - Nina Jurna praat met Kevin Osepa en Vernon Chatlein - Latin Impact

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie