Podcast

Keiharde Podcast belt met I Am King-zangeres over nieuwe single Liars

foto: Tim Tronckoe
  1. Nieuwschevron right
  2. Keiharde Podcast belt met I Am King-zangeres over nieuwe single Liars

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz metaalkabaal voor jou en door jou samengesteld. In de deze aflevering hoor je onder andere muziek van Soulfly en Foo Fighters.

De Amsterdamse band For I Am King heeft een nieuwe single uit en die heet Liars. De band maakt melodieuze deathmetal meets metalcore en volgens hen is de nieuwe single. "Our best, hardest and most detailed work to date". For I Am King laat na dik drie jaar om redenen die wel bekend zijn, weer van zich horen. December 2018 kwam het vorige album I op de markt en had de band de wind er flink onder. Een perfecte showcase op Eurosonic- Noorderslag, een zeer goed bezochte tour en een aantal optredens in Duitsland waarbij de band veel zieltjes won.

Toen de band een vervolg wilde geven aan dit succesvolle hoofdstuk, kwam de grote lockdown en zat er niks anders op dan zich te concentreren op het schrijven van nieuwe songs en ontplooien van andere hobby's. Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met zangeres, grunter en energiek podiumbeest Alma Alizadeh. Zij vertelt open over de jaren in de pandemie, de grote ambities die de band nog steeds heeft en, over hobby's gesproken, Alma is zich gaan verdiepen in het maken van glas in lood ramen. Tot slot onthult Alma ook nog een geheimpje. De nieuwe single Liars wordt natuurlijk gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eindelijk mocht het weer en dus ging Guido Thewissen met zijn neef Alex naar het festival Wacken Open Air in Duitsland. Naast dat de mannen goede bands zoals Lacuna Coil, Crypta, Pestilence, Neaera, Mantar, Mercyful Fate, Death Angel en vooral Arch Enemy hebben gezien, kreeg Guido ook een crowdsurfer van 120 kilo in zijn nek. De band die hem het meest heeft verrast was het Portugese Moonspell en daarvan zou hij graag Alma mater willen horen.

Suzanne heeft een tip meegenomen van Rachel Knight die zich als artiest Banshee noemt. Banshee slaat een brug tussen twee uitersten, namelijk de voor Suzanne soms wat moeilijk te verteren hyperpop, auto-tune op 11, traag slepende triphop en metal. Mike is op vakantie geweest in Zweden, kwam in Stockholm in een metal platenzaak terecht en heeft uit zijn platenkast vinyl meegenomen van de black metal band Wormwood.

Ook hoor je in deze aflevering muziek van Soulfly en Foo Fighters.

#2 - Een crowdsurfer van 120 kilo en Alma Alizadeh van For I Am King (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie