Podcast

De vrouw die Schnappi De Kleine Krokodil tot leven wekte

foto: YouTube still
  1. Nieuwschevron right
  2. De vrouw die Schnappi De Kleine Krokodil tot leven wekte

Het tweede seizoen Weird Hit Wonder komt tot een einde met een daverende dubbelslag. Of eigenlijk: we gaan eens stilstaan bij een wonderlijk fenomeen.

Je kunt de klok er haast op gelijk zetten, eens in de zoveel tijd transformeert een kinderliedje tot kroeghit en staan volwassen mannen en vrouwen mee te lallen met onschuldige verhaaltjes. We praten met de vrouw die ooit Schnappi het krokodilletje tot leven wekte, en we gaan op kroegentocht met de enige echte Kabouter Plop!

Wie zong Schnappi De Kleine Krokodil?

Joy Gruttman was vier jaar oud toen ze het nummer inzong. Tijdens Weird Hit Wonder belt Atze de Vrieze met Gruttman, die nog steeds trots is op het nummer. "Het is nog steeds onderdeel van mijn jeugd, en het was het eerste nummer dat ik ooit heb gezongen," vertelt ze. Luister verder in het fragment hieronder.

#11 - Schnappi & De Kabouterdans - Weird Hit Wonder

Weird Hit Wonder

VPRO 3voor12 en NPO Radio 2 brengen met de podcast Weird Hit Wonder een ode aan merkwaardige hits. Aan liedjes die raar zijn, of waarvan het raar is dat het überhaupt hits waren. Liedjes die je nu niet zo snel meer op zal zetten, maar die ooit onwaarschijnlijk populair waren. In de podcast vertelt muziekjournalist Atze de Vrieze (3voor12) de vrolijke verhalen achter bijzondere hits.

Check hier meer podcasts van NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie