Podcast
NTR

Makkinga Moves: Andrew Makkinga ontdekt nieuwe muziek op Transition Festival

foto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Makkinga Moves: Andrew Makkinga ontdekt nieuwe muziek op Transition Festival

In twee nieuwe afleveringen van de podcast Makkinga Moves blikt presentator Andrew Makkinga terug op Transition Festival. Het jongere broertje of zusje van North Sea Jazz wat elk jaar plaatsvindt in TivoliVredenburg in Utrecht. Je ziet er spannende namen, opkomend talent en gloednieuwe projecten.

Zo presenteerden twee Nederlandse saxofoonhelden nieuw werk op het festival; Tineke Postma speelde haar nieuwe album ‘Aria’ voor het eerst live, en Yuri Honing presenteerde er zijn gloednieuwe Peace Orchestra. Improvisatie en elektronische muziek vloeien samen in de Belgische band ECHT! en bij het Amerikaanse duo Sungazer. En ook de Britse jazzscene was goed vertegenwoordigd met opkomende artiesten als DoomCannon en Oscar Jerome.

Andrew Makkinga maakte vanuit Studio Pandora in TivoliVredenburg twee afleveringen van ‘Makkinga Moves’ waarin hij je meeneemt in de nieuwe muziek die op Transition Festival te ontdekken viel. Je hoort gedeeltes van optredens en boeiende gesprekken over de jazz van nu.

De twee nieuwe afleveringen van Makkinga Moves kun je hieronder luisteren:

#2 - Transition Festival met Tineke Postma, DoomCannon, Anna Webber en Oscar Jerome (S02) - Makkinga Moves

#3 - Transition Festival met Yuri Honing, Melissa Aldana, Sungazer en ECHT! (S02) - Makkinga Moves

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie