Podcast

Leidse metalband Release The River knalt uit de speakers met EP Spirit Corrupt

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Leidse metalband Release The River knalt uit de speakers met EP Spirit Corrupt

De blackened death metalband Release The River heeft met de nieuwe EP Spirit Corrupt indruk gemaakt op Mike Artnz en Suzanne Bosman. Hoog tijd dus voor een gesprek met frontman Zeno de Jong in een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast!

De Keiharde zet graag nieuwe Nederlandse bands in schijnwerpers. Onlangs ontvingen ze de EP Spirit Corrupt van de Leidse band Release The River in de mailbox van dekeiharde@avrotros.nl. Suzanne Bosman en Mike Arntz werden hier allebei razend enthousiast van. De band maakt blackened death metal en die knalt uit je speakers. Er wordt gebeld met Zeno de Jong (zanger, gitarist en synths) en hij praat je helemaal bij over de naam en de jarenlange muzikale vriendschap met bassist Jeroen Serdijn en drummer Joshua Wells. Natuurlijk wordt ook de EP uitgebreid besproken en de track Prometheus wordt helemaal gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oorlog in Oekraïne

De situatie in Oekraïne houdt De Keiharde en haar luisteraars ook enorm bezig. In deze aflevering staan Suzanne en Mike daar dan ook bij stil. Ze blikken terug op het interview met zanger Ditmar Kumarberg van het Oekraïense 1914 en behandelen mails die van de luisteraars zijn ontvangen. Vincent Dekker vraagt van 1914 de track The Hundred Days Offensive aan. Vincent zegt over dit nummer: "Deze gasten hebben met dit nummer de wanhoop van oorlog beter neergezet dan Metallica met de videoclip van One."

Ook zocht De Keiharde contact met luisteraar Sabine Staal die groot fan is van Jinjer, ook een band uit Oekraïne. Samen met haar praten we over haar liefde voor deze band en hoe zij nu hun situatie volgt. Ze vraagt het nummer Retrospection aan omdat het nummer "naast het waarmaken van hun droom ook gaat over de donkere kant ervan meemaken, namelijk het missen van hun ouders. Niet alleen omdat ze niet thuis zijn, maar ook door oorlog en politiek. Dit nummer is hun ode aan hun ouders, aan de onvoorwaardelijke liefde van hun ouders.”

Steel Panther

Mike heeft een album uit zijn platenkast meegenomen van Steel Panther waarbij de term 'woke' ver te zoeken is, maar die wel voor feeststemming zorgt.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Evergrey en Vintage Caravan.

#8 - Blackened death metal van Release The River (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie