Podcast
BNNVARA

In Bureau Sport Podcast: ‘Lieuwe Westra kon zó ongenadig hard fietsen’

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. In Bureau Sport Podcast: ‘Lieuwe Westra kon zó ongenadig hard fietsen’

Waar de Bureau Sport Podcast zich meestal richt op alles wat de sportwereld zo mooi maakt, daar is na dit sportweekend helaas vooral ook plaats voor de lelijkheid van topsport. Wielrenner Lieuwe Westra overleed op veertigjarige leeftijd en ook bij de mannen van Bureau Sport is dat heel hard aangekomen.

Frank en Erik hebben veel contact met Lieuwe Westra gehad. “Wat ik zo mooi vond aan hem, is dat hij een hard leven had, maar ook een ongenadig hard kon fietsen. Andere wielrenners hebben daar allemaal respect voor”. De mannen hadden het idee dat hij net weer de boel op de rit had, en schrokken dan ook over het bericht dat het zo slecht ging. “Je vraag je af: hij is zo getalenteerd, is er dan niemand in staat om zo’n jongen via z’n talent weer uit de put te helpen”. De mannen blikken in de podcast nog eens terug op de Tour de France die Vincenzo Nibali te danken heeft aan Lieuwe Westra.

Vrouwenvoetbal

Na de vorige aflevering kregen de mannen van Bureau Sport klachten over het feit dat zij in het rijtje ‘hoogtepunten van dit sportjaar’ het WK Vrouwenvoetbal vergaten. De mannen discussiëren over de vraag hoe daar een nog populairdere sport van te maken. Is kortere wedstrijden een idee, of slaat het nergens op om bij de vrouwen kortere wedstrijden te spelen dan bij de mannen?

Natuurlijk komt ook het laatste transfernieuws weer voorbij. De mannen zijn nog altijd niet uitgesproken over Wout Weghorst. Frank heeft er heel veel vertrouwen in, Erik verwacht er minder van. Ook werd er vooruitgeblikt op de Australian Open, en dan met name op het Nederlandse onderonsje tussen Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. Want is dat nou leuk? Bureau Sport vraagt het aan Paul Haarhuis, en die heeft slecht nieuws voor iedereen die enorm uitkijkt naar de wedstrijd.

Verder: een bijzonder weekend voor Raymond van Barneveld, want die gaf voor het eerst in diens lange carrière een vrolijk interview. Max Verstappen chagrijnig om een online 24 uursrace en een traditioneel bijzonder matige Mystery Guest. En welke voetballers hebben er toch gegokt op eigen wedstrijden? Een zoektocht in deze hagelfonkelnieuwe editie van de Bureau Sport Podcast!

#2 - "Lieuwe Westra kon zo ongenadig hard fietsen" (S02) - Bureau Sport Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie