Podcast
BNNVARA

Nieuwe aflevering van Blokhuis De Podcast: Een Queen zonder Freddie Mercury en een Freddie Mercury zonder Queen?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe aflevering van Blokhuis De Podcast: Een Queen zonder Freddie Mercury en een Freddie Mercury zonder Queen?

Met Rock Werchter, Down the Rabbit Hole en natuurlijk Concert at SEA was het een razend druk festivalweekend, en dus zou je in al die overvloeden bijna vergeten dat Queen zaterdag optrad in de Ziggo Dome. Leo Blokhuis was bij dat concert. Zijn grote vraag: is Queen nog Queen zonder Freddie Mercury en mét Adam Lambert?

Het antwoord op die vraag: helaas niet. Al heeft dat vooral te maken met de schrijfkwaliteiten van Freddie Mercury, en met het feit dat zowel Lambert als het publiek waar hij het voor doet, Mercury altijd zal blijven missen. Blokhuis gaat in deze podcast op zoek naar het antwoord op de vraag wat van Freddie Mercury zo’n iconische schrijver maakte. Want hoewel hij niet alle Queen-tracks schreef, was hij wel verantwoordelijk voor een aantal van de grootste hits van Queen. In de podcast ligt de focus echter niet alleen op Queen, maar ook op andere samenwerkingen. Zo hoor je hem de achtergrondvocalen verzorgen op een track van Billy Squier, horen we een samenwerking die enkel in Duitsland uitkwam en horen we een samenwerking tussen Mercury, zijn Queen-vrienden en Bowie-gitarist Ian Hunter.

Maar er zijn natuurlijk ook bekender samenwerkingen. Met Michael Jackson bijvoorbeeld, die de onzalige gewoonte had een lama mee te nemen naar opnamesessies met Mercury. En ook de samenwerkingen met Montserrat Gabballé en Mick Jagger komen uiteraard voorbij. Natuurlijk komt ook de Queen-Mercury uitgebreid aan bod. Leo zoomt in op ’s mans liefde voor katten en voor discomuziek en op hoe de soloprojecten van Mercury en de rest van Queen tot stand kwamen. En je leert met welke track de carrière van Freddie Mercury ten einde kwam.

Wereldhit uit India

Ook de Wereldhit staat een beetje in dienst van Freddie Mercury, want we bezoeken India. Hij bracht er zijn basischooljaren door, Nastascha Sood woont er nog steeds. Zij vertelt alles over de muziek die daar nu populair is. Nieuwe tracks zijn er van onder andere Phoebe Bridgers en de livemuziek komt van Moss. Die band bracht een tijdje geleden het zesde album HX uit, en speelde speciaal voor deze podcast het nummer Beginning.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#25 - Freddie Mercury, Moss (live) muziek uit India, Phoebe Bridgers en King Melrose (S03) - Blokhuis de Podcast

Iedere dinsdag verschijnt een nieuwe aflevering van Blokhuis: De Podcast. Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week een verse aflevering in je podcastfeed!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie