Podcast

Leo Blokhuis over The Temptations: 'Een band met tijdloze muziek'

  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis over The Temptations: 'Een band met tijdloze muziek'

The Temptations bestaan 60 jaar en brachten een nieuw album uit, een prachtig liveoptreden van Iain Matthews en BJ Baartmans, Elsemieke Dellaert praat ons bij over de muziek van Curaçao en nieuwe platen van o.a. Lady Blackbird en Luke Winslow-King.

In deze aflevering staat de band The Temptations centraal. "Eén van de beroemdste gitaarriffs uit de popmuziek en één van de grootste Motown hits is toch wel My Girl van The Temptations. Het is al bijna 58 jaar oud en komt uit 1964. "Dit is wat je noemt tijdloze muziek", aldus Leo. "En tijdloze hits, daar heeft de groep patent op." En het mooie is: The Temptations bestaan nog steeds. Ze brachten net een nieuw album uit, bij de gelegenheid van hun 60e verjaardag met de toepasselijke naam: 60. Er zit nog één oorsponkelijk lid uit de jaren zestig in de groep en zijn naam is Otis Williams. In Blokhuis de Podcast vertelt Leo meer over hem en de geschiedenis van The Temptations.

Iain Matthews en BJ Baartmans te gast

Er komt verder nieuwe muziek voor in de podcast, namelijk de tips van de Verrukkelijke 15. Nieuwe platen van o.a. Lady Blackbird en Luke Winslow-King. Voor de wereldhit reizen we deze keer af naar Curaçao, waar muziekcorrespondent Elsemieke Dellaert ons bijpraat over de muziek.

Leo heeft Iain Matthews en BJ Baartmans live te gast in de uitzending.

Video niet beschikbaar

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering van de podcast:

#5 - The Temptations, Iain Matthews & BJ Baartmans (live), muziek van Curaçao (S03) - Blokhuis de Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie