Podcast
BNNVARA

Bureau Sport Podcast: 'NOS Sport moet worden opgeheven'

foto: Fotograaf: Cor Lasker
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport Podcast: 'NOS Sport moet worden opgeheven'

De onthullingen over NOS Sport vanuit de Volkskrant waren de afgelopen week hét gespreksonderwerp. In de Bureau Sport Podcast vragen Erik Dijkstra en Frank Evenblij zich af of de sportredactie van de NOS überhaupt nog bestaansrecht heeft.

Bureau Sport was er vorige week een week niet vanwege het overlijden van de zus van Erik Dijkstra. Na een heftige week kon Erik vandaag weer aan de slag, om samen met compagnons Frank en Britt in de sportwereld te duiken. Over mooi skiën, de slechtste dag van Wout van Aert en met een hele vieze mystery guest.

Het is al twee weken geleden dat Bureau Sport voor ’t laatst samen in de studio zat en dus vloog de NOS Sport-soap een beetje voorbij. Nu het stof daarvan is gaan liggen, vragen de heren zich af: is het überhaupt wel nodig dat de NOS sport uitzendt, of kan de sport ook prima bij de commerciëlen? De mannen hebben er een rit door Nederland over gesproken en presenteren de oplossing in de podcast.

Onderzoeksjournalistiek bij het hotel van het Nederlands elftal

Natuurlijk houden de mannen het niet bij een gepeperde mening over de sportjournalistiek, maar is er ook een kritische beschouwing over de wanprestatie van het Nederlands elftal. Volgens de mannen is er te weinig aandacht voor de basis van het probleem: de keuken van het spelershotel. Volgens De Telegraaf zijn spelers daar al langer ontevreden over, en Bureau Sport besloot de culinaire prestatie van het hotel eens onder de loep te houden en het hotel telefonisch kritisch te bevragen.

Ook kritisch zijn de mannen ook op Wout van Aert. De wielrenner gaf de overwinning van Gent – Wevelgem aan zijn teamgenoot Christophe Laporte en daar waren de mannen het zwaar mee oneens. Ook Maarten van der Weijden krijgt in de uitzending een kritische beschouwing: de mannen zijn bang dat het effect van steeds ‘hoger en verder’ op een gegeven moment afneemt. En dan was dit weekend ook Raymond van Barneveld nog in actie. Hoe hij het ervan afbracht en of dat de mannen kon bekoren, hoor je in een hagelfonkelnieuwe aflevering van Bureau Sport: De Podcast. Nu in je favoriete podcast-feed.

#11 - Frank Evenblij: “NOS Sport moet worden opgeheven” (S02) - Bureau Sport Podcast

Luister de Bureau Sport Podcast nu in jouw favoriete podcastapp! Reageren op deze podcast? Dat kan! Stuur jouw reactie – het liefst volgens het aloude Hamburgermodel – naar bureausportpodcast@bnnvara.nl

Ster advertentie
Ster advertentie