Podcast
BNNVARA

Blokhuis De Podcast: Bas Muijs zorgde voor een onuitgebrachte albumparel

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis De Podcast: Bas Muijs zorgde voor een onuitgebrachte albumparel

Omdat NPO Radio 2 deze Pasen in het teken stond van albums, richt ook Leo Blokhuis zich in een speciale editie van Blokhuis: De Podcast op albums. Niet zomaar albums, maar verloren albums, die nooit of pas veel later dan opname op plaat verschenen.

Blokhuis bedacht het thema na een bezoek aan de release van een nieuw album van Bas Muijs, de zanger van de band Smyle en van Stars on 45. Hij werkte in de jaren ’70 aan een nooit uitgebrachte soloplaat, en dat werd werd per toeval ontdekt door zijn zoon, de acteur en radiopresentator met dezelfde naam. Mede dankzij zijn inspanning werd 41 jaar later zijn Hold On alsnog uitgebracht.

Paul McCartney en Brian Wilson

Maar hij is niet de enige met zo’n verhaal. Paul McCartney zou bijvoorbeeld in 1974 Cold Cuts uitbrengen. Die plaat bleef zo’n zes jaar op de schema’s staan, maar kwam er uiteindelijk niet. Hoe dat kwam, en welke rol de dood van John Lennon daarin speelde, vertelt Blokhuis in de nieuwe podcast.

In de podcast gaat Blokhuis ook uitgebreid in op de ongekroonde koning van de ‘lost albums’; Brian Wilson. Allerlei werk dat hij maakte voor Smile verscheen pas jaren later op plaat. En ook Dennis Wilson maakte een album dat nooit uitkwam. Blokhuis laat het beste van beide werken horen.

Dat, maar ook werk van Battye Lavette, The Who en Jimi Hendrix, komt voorbij in een speciale aflevering van de Blokhuis de Podcast. Nu te beluisteren via je favoriete podcastplayer!

#15 - Lost Albums, met oa Beach Boys, McCartney, Hendrix, Bas Muys en Leon de Graaff (S03) - Blokhuis de Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie