Podcast

The Gathering: nieuwe muziek voor het eerst in negen jaar

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. The Gathering: nieuwe muziek voor het eerst in negen jaar

Na twee jubileumconcerten in 2015 besluit The Gathering om een pauze in te lassen. Nu, zes jaar later en negen jaar na hun laatste album Disclosure is er een nieuwe single verschenen, getiteld In colour.

In de studio van De Keiharde zijn drummer Hans Rutten en bassist Hugo Prinsen Geerligs van The Gathering te gast. Samen met Mike Arntz praten ze uitgebreid over de afgelopen periode, hun fanbase in het buitenland, de totstandkoming van de nieuwe songs en het opnameproces van het nieuwe album. Ook bellen ze met zangeres Silje Wergeland die in Bergen, Noorwegen woont.

Luisteraar Nadia Dekker is lid van het nog op te richten promotieteam van De Keiharde en plakt onze stickers driftig in het rond en oh ja, de is groot fan van DOOL en Raven van Dorst. Ze vraagt Dust & Shadow van het album Summerland aan.

Sleeze Beez

De band Sleeze Beez heeft eind jaren '80 en begin jaren '90 meerdere albums afgeleverd. Het laatste album Insanity beach uit 1994 is volgens Mike door de grunge-stoomwals een beetje aan de aandacht ontsnapt en hij heeft de plaat uit zijn cd-kast getrokken om hem in de spotlights te zetten.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Sigh, The Last Ten Seconds of Live, Children of Bodom en een cover van een metaltrack gespeeld op een xylofoon.

#11 - Voor het eerst in negen jaar nieuw werk van The Gathering (S04) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Podcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Luister ook eens naar andere podcasts van NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie