Podcast
BNNVARA

BZN, The Black Keys en Reggae Collected in de nieuwe Vinyl Vrijdag

foto: Emma Potfoto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. BZN, The Black Keys en Reggae Collected in de nieuwe Vinyl Vrijdag

Op deze Bevrijdingsdag natuurlijk ook gewoon een nieuwe aflevering van Vinyl Vrijdag, dé podcast als het gaat om vinyl. NPO Radio 2-DJ Wouter van der Goes en Esther Vollebregt van Record Store Day bespreken deze week de Picture Disc, waar Wouter fan van is, maar waar Esthers vriend niets van moet weten. Ook komt ABBA voorbij, hebben ze het over de geur van vers vinyl en hoor je uiteraard wat er aan nieuw vinyl allemaal aan zit te komen.


En deze week nemen we een kijkje in de platenkast van Jeanne Rouwendaal, van de band WIES.

#16 - Rush, BZN, The Black Keys & Reggae Collected (S02) - Vinyl Vrijdag

Nieuwe releases

  • Rush - Signals (Picture Disc) Limited edition picture disc van het Rush album Signals, ter gelegenheid van de 40th Anniversary van het album. Signals is het negende album van Rush, uitgebracht in 1982. In 1997 werd het nogmaals uitgebracht. De band bleef op dit album dezelfde muzikale koers varen als op de vorige studioalbums, waarbij er meer en meer keyboards gebruikt werden. Dit album Signals betekende ook het einde van de vele instrumentale nummers die de band schreef. Er verschijnt ook een boxset met 1LP, 4x 7 inch, cd, blu-ray en nog meer.
  • BZN - The Very Best Of BZN begon als een pop-rockband, gevestigd in Volendam in 1966. De band schakelde over van hardrock naar pop, onderging verschillende bezettingswisselingen en scoorde hun eerste commerciële succes met "Mon Amour" in 1976. Dit eerste succes leidde tot een reeks hits Nederland, Duitsland, België en zelfs in Zuid-Afrika. Na 42 jaar kwam er in 2007 een einde aan hun carrière met een slotconcert in Ahoy Rotterdam. En op deze LP staan ze allemaal!
  • The Black Keys - Live At Beachland Tavern – March 31, 2002 Ter ere van het 20-jarig jubileum van de band presenteren The Black Keys een niet eerder uitgebrachte volledige live-opname van hun allereerste show, in 2002, in Beachland Tavern in Cleveland, Ohio. The Black Keys brachten in 2022 hun bestverkochte, voor een Grammy genomineerde, elfde studioalbum uit, Dropout Boogie, en ze keren deze zomer terug naar Europa voor hun eerste Europese tour sinds 2015.
  • Reggae collected We hebben weer een eentje in de Collected serie namelijk: Reggae Collected. Deze collected is samengesteld uit de brede wereld van Jamaicaanse artiesten. Het bevat vroege reggae van Jimmy Cliff, klassiekers uit Third World, Peter Tosh, Toots & The Maytals, Steel Pulse, Black Uhuru, lovers-rock van Dennis Brown, Linton Kwesi Johnson, Gregory Isaacs, Yellowman en de nummer 1 hit van Althea & Donna "Uptown Top Ranking". Limited edition van 2000 genummerde versies op geel (LP1) en lichtgroen (LP2) vinyl.

In de platenkast van Jeanne Rouwendaal

Deze week nemen Wouter en Esther een kijkje in de platenkast van singer-songwriter Jeanne Rouwendaal van WIES. Haar favoriete album is Punisher van Phoebe Bridgers. Het maakt niet uit hoevaak ze het luistert, ze krijgt er altijd weer kippenvel van.

Wil je alle besproken platen luisteren en nog meer erover te weten komen? Luister dan de podcast Vinyl Vrijdag op jouw favoriete streamingsdienst.

NPO Luister

Wil je ook eens een paar andere goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je op NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gerelateerde podcast

Vinyl Vrijdag

Vinyl Vrijdag

Ster advertentie
Ster advertentie