Podcast
PowNed

Manon Meeuwis in 30 MINUTEN RAUW: 'Ik vind mode een hele erge stoorzender'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Manon Meeuwis in 30 MINUTEN RAUW: 'Ik vind mode een hele erge stoorzender'

In de achtste aflevering van het nieuwe seizoen van 30 MINUTEN RAUW gaat Ruud de Wild in gesprek met stylist en televisiepresentatrice Manon Meeuwis over onder andere de ontmoeting met haar grote liefde Guus, de verhuizing van Utrecht naar Tilburg en haar afkeer van flash collecties.

45 jaar terug wordt Manon geboren in Utrecht. "Ik ben 2 maanden te vroeg geboren. Ik heb heel lang In de couveuse gelegen en daarna met gierende bandjes naar Duivenkamp 657 in Maarssenbroek." Na 18 jaar vertrekt ze ook weer "met gierende bandjes" richting Utrecht, wat ze nog steeds ziet als haar thuisstad. "Ik krijg ook echt nog steeds een hele warme gevoelens bij Utrecht. Ik vind thuis eigenlijk meer de plek waar je bent met je geliefde. Maar als je het hebt over stad, dan voel ik me wel echt een Utrechtse."

Stijladvies aan Guus

Maar inmiddels is ze voor de liefde verhuisd naar het zonnige zuiden. Ondanks dat ze er al zo’n half decennium woont moet Manon "nog steeds een beetje wennen". Maar dat maakt volgens de stylist "helemaal niet uit. Ik kan me overal neerzetten als ik maar bij de mensen ben van wie ik houd."

En dat is natuurlijk niemand minder dan de Brabant-zanger Guus Meeuwis, waarmee ze vorig jaar zomer in het huwelijksbootje stapt. Ze ontmoeten elkaar als Manon wordt gevraagd of ze Guus wil stijlen. "Ik was echt nét stylist. Volgens mij kleedde ik Dennis Weening. En ik denk Edsilia Rombley destijds, voor het Songfestival. En ik werd gevraagd: 'Goh, zou je eens willen kijken of je ook iets met Guus Meeuwis zou kunnen doen?'", vertelt ze. "En dat ik echt dacht: dat is die gast met een bril en die ruitjesblouse! Wat kan ik daar nou mee? Wat moet ik daarvan maken? Wat is de gedachte daarachter?"

Maar ze is op dat moment blij met een nieuwe klant en ontvangt een uitnodiging om langs te komen. Aangekomen op locatie zakt ze in haar stylisten-stiletto's zo’n 10 centimeter weg in de modder. "Ik geef hem een hand en door mijn hoofd schoot: 'Oh! Gelukkig is hij kleiner.' Zo van, dan kan het toch überhaupt nooit iets worden."

Nieuw boek

De rest is geschiedenis. Maar ondanks de onverwachte liefde en grote verhuizing is ze altijd trouw gebleven aan haar carrière. Onlangs bracht ze het boek Kleed Jezelf Gelukkig uit, waarin ze wegloopt van de modegrillen van de dag en de overconsumptie die daarbij hoort. "Ik vind mode een hele erge stoorzender, en ik denk dat daarmee heel erg aangewakkerd wordt dat we allemaal met die flash collecties lopen, en dat alles elke week nieuw is", vertelt ze.

Volgens Manon maakt keuzestress die we daardoor krijgen ons diep ongelukkig en eindigen we daardoor ook allemaal met een kast vol met spullen maar niks om aan te trekken. "We maken de fout dat alles wat in die kast hangt, dat we dat zien als onze garderobe. Terwijl, je garderobe is slechts het stukje wat je daarvan draagt. Daarom hebben we allemaal zo’n blinde vlek."

#8 - 30 MINUTEN RAUW met Manon Meeuwis (S10) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie