Podcast

“Nederlandse basketballers zwaar onder druk gezet om te spelen in Rusland”

  1. Nieuwschevron right
  2. “Nederlandse basketballers zwaar onder druk gezet om te spelen in Rusland”

Ook de mannen van de Bureau Sport vonden het voor deze ene keer lastig zich te concentreren op de sportwereld. Door de oorlog in Oekraïne is het wel even heel duidelijk dat sport de belangrijkste bíjzaak van het leven is.

De oorlog is óók het gesprek van de dag in sportland, en in de Bureau Sport Podcast. Frank en Erik spreken zich in de uitzending uit over de lakse houding van de internationale sportbonden: “Al die landen die moeten voetballen tegen de Russen: de Polen en Zweden, die doen het gewoon niet. Volkomen terecht. Nu moet je ze isoleren." Maar de mannen hebben ook oog voor de mooie verhalen, zoals de aangrijpende anekdote van Johan Museeuw, die dit weekend gebeld werd door zijn voormalige concurrent Andrei Tchmil, zelf wonend in het oorlogsgebied.

De mannen gaan verder uitgebreid in op de situatie rondom de Nederlandse basketbalmannen, die deze week wél in Rusland moesten spelen. Oud-teammanager Peter van Noord geeft de mannen wat tekst en uitleg, en legt uit hoe het team zwaar onder druk is gezet: “Op het moment dat tegen jou wordt gezegd dat ze je veiligheid niet kunnen garanderen als je niet speelt.. ga er maar aanstaan."

Eddy Planckaert en de '80s Achtdaagse

Natuurlijk bood sport ook deze week weer voldoende afleiding, en hoor je de mannen daar ook over. Erik is nét terug na een reis naar Benin, waardoor de mannen tot hun eigen spijt de '80s Achtdaagse nét gemist hebben. Om het goed te maken deze week een vocaal intermezzo. Verder verdiepen de heren zich in de fatsoensregels in het wielerpeloton en geven ze antwoord op de vraag waarom het IQ van voetballers lijkt te dalen als ze met Hans Kraaij in gesprek zijn.

En tot slot: wat is er waar van de mythe dat Eddy Planckaert zich ooit zo inspande tijdens een koers, dat hij uiteindelijk klaarkwam? Het antwoord geeft hij zelf in deze aflevering van de Bureau Sport Podcast!

#5 - “Nederlandse basketballers zwaar onder druk gezet om te spelen in Rusland” - Bureau Sport Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie