Podcast
BNNVARA

Bureau Sport Podcast: 'Het mogelijke kampioenschap van PEC Zwolle is vervloekt!'

foto: Fotograaf: Ed van de Pol
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport Podcast: 'Het mogelijke kampioenschap van PEC Zwolle is vervloekt!'

Een bijzondere aflevering van Bureau Sport deze week: het team nam niet op zondag, maar op maandag een nieuwe aflevering op. En Britt, Frank en Erik waren niet alleen: honderden toeschouwers maakte live mee hoe de sportwereld in zeker drie keer de lengte van FC Groningen – Ajax op de hak werd genomen.

Want toen Bureau Sport op zondagmiddag geprogrammeerd stond, werd er nog volop gesport. Daarom mocht het publiek de telefoons er voor deze ene keer bijhouden en kwam zo het actuele sportnieuws hier en daar ineens de podcast inzeilen. Voor alle Rotterdamse luisteraars is er echter ook slecht nieuws: op het moment van opnemen was er nog geen kampioensschaal binnen, en aangezien Bureau Sport niet wil jinxen wordt dat volgende week uitgebreid besproken. Jinxen deed wel de locoburgemeester van Zwolle.

Zij onthulde vorige week in Bureau Sport al een datum en plek voor het aanstaande kampioenschap van PEC in de eerste divisie. Prompt verloor PEC verrassend bij Jong PSV en nu dreigt de ploeg het kampioenschap mis te lopen. De mannen proberen, samen met het publiek, live een reactie te ontfutselen in Zwolle: voelt men zich daar schuldig?

Huldeblijk voor Pieter de Waard

In deze speciale uitzending wordt één man extra in het zonnetje gezet: cultheld Pieter de Waard neemt afscheid van Telstar en dat stemt Bureau Sport heel droevig. Met name Frank en Erik gaan de excentrieke voorzitter missen en vertellen het publiek in Tivoli waarom zij dat ook moeten doen. Ook kunnen de mannen deze week niet om Lionel Messi heen: de voetballer van Paris Saint Germain lijkt te vertrekken naar Saudi-Arabië, maar krijgt hij daar wel voldoende geld voor? Het antwoord in de podcast.

Dat alles, een boel uiteenlopende luisteraarsvragen, een aantal bizarre anekdotes én twee liveversies van culthit ‘Wonderful’ in een gloednieuwe aflevering van Bureau Sport: De Podcast. Nu in je Podcastfeed!

#18 - Het mogelijke kampioenschap van PEC Zwolle is vervloekt en wij weten door wie… - Live vanaf het NPO Luister Podcast Event (S02) - Bureau Sport Podcast

Luister de Bureau Sport Podcast nu in jouw favoriete podcastapp! Reageren op deze podcast? Dat kan! Stuur jouw reactie – het liefst volgens het aloude Hamburgermodel – naar bureausportpodcast@bnnvara.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie