Podcast

Blokhuis de Podcast: Over de man die Kurt Cobain had kunnen redden én medeverantwoordelijk was voor QOTSA’s No One Knows

  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: Over de man die Kurt Cobain had kunnen redden én medeverantwoordelijk was voor QOTSA’s No One Knows

Het was ook een grauwe week voor de rockmuziek. Met Mark Lanegan overleed deze week namelijk een muziekicoon. In een nieuwe aflevering van Blokhuis de Podcast zoomt Leo Blokhuis in op de enorme muzikale erfenis van Lanegan.

Lanegan brak in de jaren ’80 door als zanger van de Screaming Trees. Die band, uit de buurt van Seattle, kon worden gezien als één van de voorlopers van het grungegenre. Lanegan, in die tijd zwaar verslaafd aan heroïne, maakte ondertussen soloplaten en werkte samen met een karrevracht bekende én onbekende artiesten. Zo was hij bijvoorbeeld goed bevriend met leden van Nirvana. Onlangs werd zelfs bekend dat Kurt Cobain Lanegan nog had proberen te bellen op de dag van zijn dood. Lanegan besloot niet op te nemen, en heeft daar nog lang spijt van gehad. Later werkte Lanegan onder meer samen met Josh Homme, die we vooral kennen als frontman van de woestijnrockformatie Queens of the Stone Age. In de Podcast vertelt Blokhuis hoe die samenwerking onder meer leidde tot de grootste hit van QOTSA, No One Knows, en over minder bekende samenwerkingen van deze legendarische artiest.

Carnaval in Brazilië

Maar dat is niet alles: in deze aflevering van Blokhuis de Podcast stellen we óók de beste releases aan je voor. Bijvoorbeeld nieuw werk van Regina Spektor, en van Gang of Youths. Er is daarnaast ruim baan voor livemuziek van de talentvolle Néomi Speelman, van wie slechts één nummer uit is, maar speciaal voor deze podcast speelde ze ook een tweede nummer. Over haar nummer If I Wasn't Made For Love: "Het nummer is geschreven in een tijd waarin ik twijfelde aan de liefde, het is echt niet onmogelijk. En laten we eerlijk zijn, liefde is het meest onbegrijpelijke in de wereld."

Luister hieronder:

Luister hieronder naar de podcast:

#8 - Néomi (live), Mark Lanegan, muziek uit Brazilië, Regina Spektor en Gang of Youths (S03)

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie