Podcast

Hoe lukte het Queen om het fenomenale nummer Bohemian Rhapsody in elkaar te zetten?

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe lukte het Queen om het fenomenale nummer Bohemian Rhapsody in elkaar te zetten?

De derde aflevering van de podcast De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury staat helemaal in het teken van de nummer 1 uit de NPO Radio 2 Top 2000: Bohemian Rhapsody.

De Laatste Dagen Van... is een podcast-serie waarin de laatste dagen van beroemde popsterren worden gereconstrueerd. Aan de hand van archiefmateriaal, interviews en uiteraard muziek worden intrigerende verhalen verteld rondom het leven en de dood van diverse popiconen, zoals John Lennon en Freddie Mercury. Het tweede seizoen draait om Freddie Mercury, één van de meest iconische zangers uit de popmuziek. Hij bezwijkt op 24 november 1991 aan de vreselijke en slopende tijdbom, AIDS.

In zes afleveringen volg je Freddie vanaf het moment dat hij te horen krijgt dat hij ziek is. Wat gebeurt er allemaal in de periode voor zijn dood? Wat speelt zich af binnen de hoog opgetrokken muren van zijn Londense villa? De makers staan daarnaast stil bij de artiest Freddie Mercury, zijn uitzonderlijke stem, de unieke nummers die hij schreef en zijn rol als frontman van Queen. Ook Freddie’s flamboyante levensstijl komt in vele bijzondere verhalen aan bod.

Bohemian Rhapsody

In de derde aflevering van de podcast gaat het over de nummer 1 uit de NPO Radio 2 Top 2000: Bohemian Rhapsody van Queen. Samen met Bart Arens ontleden de makers Freddie’s meesterwerk Bohemian Rhapsody, aan de hand van de originele meersporenopnames met zang, piano, bas, drums en gitaar. Tania Kross buigt zich over het revolutionaire opera-gedeelte in het nummer. Hoe lukte het Queen destijds om dat fenomenale nummer in elkaar te zetten?

Je hoort het hieronder:

#3 - Freddie Mercury - Bohemian Rhapsody (S02) - De Laatste Dagen Van...

De Laatste Dagen Van...

De Laatste Dagen Van... is een podcast-serie van NPO Radio 5 en AVROTROS, gemaakt door Wibo Dijksma, Anne Hurenkamp, Michiel Tjepkema, Jan-Cees ter Brugge (seizoen 1 over John Lennon) en Queen-expert Edger Hamer (seizoen 2).

De muziek uit deze podcast-serie is te vinden in de Spotify-lijst met de titel De Laatste Dagen Van… Freddie Mercury of klik hier. Wil je reageren op deze of andere afleveringen? Dat kan via fab4cast@gmail.com.

Luister hier alle afleveringen van de podcast terug

Volg de NPO Radio 2 Top 2000

Je volgt de NPO Radio 2 Top 2000 van 25 t/m 31 december op radio, tv en online. We hebben alle kanalen voor je in een handig overzicht gezet zodat je niets hoeft te missen. Bekijk de lijst van dit jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie