Podcast
KRO-NCRV

Natasja Gibbs in 30 MINUTEN RAUW: 'Huiselijk geweld blijft altijd bij je'

foto: KRONCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Natasja Gibbs in 30 MINUTEN RAUW: 'Huiselijk geweld blijft altijd bij je'

In een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW praten Ruud de Wild en presentator Natasja Gibbs een half uur lang over haar streng gelovige opvoeding, huiselijk geweld, bang zijn voor mannen en het terugvinden van geluk.

Natasja Gibbs groeide met Antilliaanse ouders op in Hilversum. Het geloof van haar ouders betekende voor Natasja dat ze als klein kind langs de deuren ging als Jehova's getuigen. "Welk kind zit er nou op te wachten om op zondag- of zaterdagmiddag langs deuren te gaan om te vertellen wat het woord van God is? Ik niet", zegt Gibbs.

'Er ging een wereld voor me open'

Het duurde dan ook niet lang voordat Natasja brak met het geloof. "In alle vezels van mijn lijf voelde ik dat het niks voor mij was. Ik geloofde niet dat de regels eerlijk waren. [...] Er ging een wereld voor me open." Natasja verbrak daarnaast ook het contact met haar ouders. Met haar vader heeft ze nog steeds geen contact.

Journalistieke honger

Iets waar Natasja wèl muziek in hoorde, was het delen en schrijven van verhalen. Ze besluit journalistiek te studeren in Utrecht en een volle carrière volgt. Gibbs presenteert voor FunX, NPO Radio 1 en wordt in 2015 genomineerd voor de Zilveren Radioster. In juli en augustus 2021 presenteert Gibbs samen met Erik Dijkstra de talkshow Op1 . Sinds oktober 2021 is ze daar vaste invaller voor Nadia Moussaid.

'Huiselijk geweld blijft altijd bij je'

In 30 MINUTEN RAUW praat Natasja openlijk over haar jeugd, waar huiselijk geweld schering en inslag was. "Ik denk dat het bij die tijd hoorde, maar ook bij de cultuur waarin mijn ouders zijn opgegroeid. En dan bedoel ik niet dat het binnen die cultuur normaal is om je kinderen te slaan, maar het was de tijdsgeest dat kinderen gewoon lijfstraffen kregen. Ook op de eilanden was dat gewoon normaal."

Gibbs is van mening dat huiselijk geweld altijd een onderdeel van zichzelf zal zijn. "Niet altijd op een negatieve manier, maar ik denk dat ik altijd van die voelsprieten zal houden. Daar ben ik in zekere zin ook wel weer blij mee. Voetsprieten voor gewelddadige, rare situaties. Dus dat blijft altijd bij je."

#6 - 30 MINUTEN RAUW met Natasja Gibbs (S08) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

Meldpunt huiselijk geweld

Ben je zelf slachtoffer van huiselijk geweld? Dan kan je (anoniem) terecht Veilig Thuis. Dit is het advies en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Het nummer van Veilig Thuis, 0800-2000, is gratis en alle dagen en alle uren bereikbaar.

Slachtofferhulp Nederland biedt juridische ondersteuning tijdens het strafproces en bij een tijdelijk huisverbod. Wilt u meer informatie? Neem contact op met Slachtofferhulp Nederland.

Bel in noodsituaties altijd direct de politie via 112.

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie