Podcast
PowNed

Sanne Hans laat gitaar af en toe staan: 'Het is ook je baan'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Sanne Hans laat gitaar af en toe staan: 'Het is ook je baan'

In de nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW gaat Ruud de Wild in gesprek met zangeres Sanne Hans. Ze vertelt onder andere over haar onzekerheid bij het uitbrengen van nieuwe muziek en haar veranderende relatie met haar werk.

Succesvolle singer-songwriter van eigen bodem Miss Montreal na een muzikale pauze terug met een nieuwe single, Alles Vergeven. Sanne Hans, zoals de zangeres echt heet, brengt het nummer ruim 4 weken geleden uit zonder vooraankondiging, zonder bombarie. "Ik doe niet meer zo druk, nee. Het heeft toch geen zin. En er zijn nu zó veel artiesten echt bovenaan..." Daarmee wil de zangeres niet zeggen dat ze niet meer tot de top van de Nederlandstalige artiesten hoort. Maar in het verleden maakten releases haar zo nerveus, dat ze niet kon slapen van de stress.

'Ups en downs'

De tijd van slapeloze nachten heeft ze inmiddels achter zich gelaten, maar de nervositeit gaat nooit helemaal weg. "Het gaat met ups en downs. Ik moest wel nog huilen, paar weken terug. Eventjes. Want dan is het vrijdag en hoop je dat het iets doet, maar dan is het weer zo druk. Dus nu duurt het ietsje langer. En je moet de hele tijd vertrouwen houden."

En dat is niet het enige wat de afgelopen jaren is veranderd. Ook haar carrière neemt langzaam maar zeker een andere plaats in. Sanne's gitaar gaat niet meer altijd mee op reis. "Ik speel ook niet meer zo héél veel, want het is ook je baan. Dus ik ben niet meer van het: ik moet elke dag zingen of spelen." Geen nachtelijke schrijfsessies dus, maar een 9 tot 5 baan als singer-songwriter. "Vroeger niet, dan was het echt tot 03:00 uur ‘s nachts. Ik ben ook gewoon nu wat rustiger. Ik wil nu gewoon thuis koken, eten, glaasje cava."

#16 - 30 MINUTEN RAUW met Sanne Hans (S10) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie