Podcast

De Keiharde Pödcast: geslaagde zoektocht naar de band Laberinto

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. De Keiharde Pödcast: geslaagde zoektocht naar de band Laberinto

Als eerder dit seizoen een nummer van de band Laberinto wordt aangevraagd, vragen podcastmaker Mike Arntz en zangeres Anneke van Giersbergen zich af wat er toch met deze jongens is gebeurd. In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast krijgen we daar antwoord op: de medeoprichter van Laberinto is namelijk te gast.

Mike Arntz is al sinds de nineties gefascineerd door het verhaal van deze band uit Venezuela, die in 1989 wordt opgericht. In die tijd speelt Laberinto een mix van metal en latin. Een aantal jaar na de oprichting laten de bandleden huis en haard achter zich in een poging het te gaan maken in Europa. Verschillende landen en steden worden bezocht om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat Amsterdam het beste bij Laberinto past, omdat ze alles achter hebben moeten laten, spelen ze eerst anderhalf jaar als straatmuzikanten in Amsterdam.

Pablo Minoli

Door zoektocht die door De Keiharde op touw is gezet wordt co-founder, gitarist en zanger Pablo Minoli gevonden. Suzanne Bosman en Mike Arntz praten uitgebreid over deze hele geschiedenis, komen er achter wat Pablo nu doet en hinten op een reünie van Laberinto. Ook wordt Africa, Pablo's favoriete track van hun album Freakeao, gedraaid.

Metal lovestory

Verder komt luisteraar Henk Vlot aan het woord. De Keiharde Pödcast ontving van hem een mailtje waarin hij zijn grote liefde Jeannette een metal lovestory roemt. Jeannette is helemaal niet zo van de metal, maar stukje bij beetje komt ze verder in de leer bij Henk en uiteindelijk gaat ze meer naar metalconcerten waarbij zij zich uitstekend vermaken. Als ze in 2018 samen naar Fortarock gaan is Henk toch wel zeer benieuwd welke band het meeste indruk op zijn vrouw heeft gemaakt. Het blijk Alestorm te zijn. Van deze vrolijke piratenmetalband wordt No Grave But The Sea gedraaid.

Badlands en Soen

Ook deze week neemt Mike Arntz weer een album uit zijn platenkast mee. Hij verliest hij zichzelf helemaal in de muziek van Badlands en Suzanne heeft in een één, twee, drietje een tip meegenomen van de band Soen. Verder hoor je in deze aflevering muziek van Five Finger Death Punch en Winterthrall.

#17 - Geslaagde zoektocht naar Laberinto (S04) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie