Podcast

Wielrenner Niki Terpstra pleit dat wielrenners de goede kant op moeten plassen

  1. Nieuwschevron right
  2. Wielrenner Niki Terpstra pleit dat wielrenners de goede kant op moeten plassen

Op zo’n 9000 kilometer afstand van elkaar bespreken Frank en Erik in een nieuwe aflevering van Bureau Sport het afgelopen (en overvolle) sportweekend en nemen ze het overige nieuws uit de sportwereld door. Frank vanuit de podcaststudio in Hilversum, Erik vanuit Mexico.

In Mexico zijn de hevige voetbalrellen van afgelopen weekend het gesprek van de dag. De rellen braken uit bij een wedstrijd tussen Querétaro en Atlas. Volgens de procureur-generaal van het desbetreffende Mexicaanse district zijn er geen doden gevallen, maar liggen er wel nog negentien mensen in het ziekenhuis. Diverse Mexicaanse media schrijven echter over meerdere doden. “Het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat er nou precies gebeurd is”, vertelt Dijkstra.

Naast de heftige gebeurtenissen in Mexico, bespreken de mannen ook het afgelopen schaatsweekend. Waarbij Evenblij zich hardop afvraagt of het schaatsseizoen óóit nog tot een einde komt?

'Ik rij nu wel een B of misschien wel C programma'

Waar de vraag ligt of het schaatsseizoen ooit stopt, is het wielerseizoen pas net begonnen. Om te kijken of hij in vorm is, bellen ze met wielrenner Niki Terpstra: “Het gaat goed, ik rij nu wel een B of misschien wel C programma. Dat is een andere voorbereiding. Via dit alternatieve programma, bereid ik mij voor op de grote klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”

Vorige week heeft Terpstra’s ploegmaat Peter Sagan in een interview aangegeven dat er geen discipline meer is in het peloton. Zo bestaan de plaspauzes niet meer en zegt de renner dat het in het peloton een vieze bende is, doordat renners vanop de fietsen plassen en niet de moeite zouden nemen om naar de rand van de weg te gaan. Met het resulteert dat iedereen over elkaar heen plast. Niki beaamt in de podcast dat dit inderdaad weleens gebeurt. Toch is van de fiets plassen volgens hem niet het probleem: “Van de fiets plassen vind ik geen probleem, maar doe het wel aan de goede kant.” Veel renners, zo vertelt Terpstra, kunnen namelijk maar één richting op plassen. “Maar als de wind van links komt, dan rijdt de groep vooral aan de rechterkant. Dus als je dan aan de rechterkant je plasje gaat doen, dan is dat niet zo fris.”

Verder in deze aflevering: Legt Erik uit waarom hij moeite heeft met de Paralympische Spelen. Ook bespreken ze de Ajax-haat van Willem van Hanegem en Tadic’ steun aan Marc Overmars.

#6 - "De Paralympische Spelen zijn niet leuk om naar te kijken." - Bureau Sport Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie