Podcast
AVROTROS

Reformist brengt metalcore naar De Keiharde Pödcast

foto: Reformist
  1. Nieuwschevron right
  2. Reformist brengt metalcore naar De Keiharde Pödcast

Het Eindhovense Reformist maakt metalcore met een heerlijke groove. Een jaar na de release van EP Reform, Rebuild is zanger Freek Kruijswijk te gast bij Mike en Suzanne in De Keiharde Pödcast.

Een jaar geleden verscheen de EP Reform, Rebuild van het Eindhovense Reformist. Door een mailtje van gitarist Mark van Gils belande de EP de afgelopen week op de burelen van De Keiharde en blies Suzanne Bosman en Mike Arntz omver.

"Waarom kenden wij dit nog niet?" is de vraag die zij zich stellen. De band maakt felle metalcore met een zalige groove, met hier en daar deathcore invloeden en knallende djent (denk aan Parkway Drive, Periphery, Mesuggah). Hoog tijd dus om echt kennis te maken en daarvoor wordt zanger Freek Kruijswijk gebeld. Hij stelt de band aan je voor, legt uit waar de EP tekstueel over gaat en vertelt hoe zijn metamorfose gaat als hij het podium opstapt. De track 'Rebuild' wordt gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Iron Maiden

Luisteraar Tijs Scheerder is in de beginjaren 80 een groot fan van Iron Maiden. Als hem ter ore komt dat zanger Bruce Dickinson en gitarist Dave Murray te gast zullen zijn in het radioprogramma Countdown Café aarzelen Tijs en zijn maatje niet en reizen af naar Appingedam om zijn idolen van dichtbij te zien.

Als je helden op een armlengte afstand zitten, wat zeg je dan? Tijs praat ons bij over deze legendarische roadtrip. Ook vraagt hij een lekker nummer aan, maar niet van Iron Maiden.

Suzanne tipt deze week een Franse band die zich heeft laten inspireren door de katharen, een religieuze en mystieke tot de verbeelding sprekende beweging uit de Middeleeuwen. Uit de platenkast van Mike komt een progressive metalband uit L.A. gerold.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Megadeth en Rainbow.

#22 - Zanger Freek Kruijswijk (Reformist) en een ontmoeting met je idolen (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie