Podcast
EO

Trinity-zanger Elbert Smelt: 'Ik ben van mijn optimisme beroofd'

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Trinity-zanger Elbert Smelt: 'Ik ben van mijn optimisme beroofd'

Elbert en Johan Smelt zitten samen op de bank bij de podcast Tekstuele Voorlichting. Met hun band Trinity brachten ze een nieuwe EP uit en daar zingen ze vanuit hun tenen ‘Don’t Be Scared’. Wat bedoelen ze daarmee en hoe voorkom je dat die boodschap niet te eenvoudig klinkt?

Bij de eerste vrolijke klanken van Don’t Be Scared verwacht je niet direct dat het thema angst voor zanger Elbert nog zo vers is: “Als ik er nu over praat, krijg ik weer die stress in m’n lijf.” Hij refereert naar een schietpartij in zijn omgeving. De tekst van het liedje komt van de nieuwste EP Trinity Street. Vijf vrolijke songs met zichtbaar meerdere laagjes. Die bespreken we vandaag met aan het eind een live-versie. En hou je vast: Matthijn gaat voor de backings!

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting:

#3 - ELBERT SMELT: 'Ik ben van mijn optimisme beroofd' (S06) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast graaft NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster met behulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda door een betekenisvolle songtekst. Ze nodigen de artiest erachter uit om te ontdekken uit welk hart de woorden komen en wat ze betekenen.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie