Podcast

Secretaris VVD West-Betuwe: 'Rutte verkwanselt liberale principes'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Secretaris VVD West-Betuwe: 'Rutte verkwanselt liberale principes'

In de nieuwe aflevering van Op z'n Kop! spreken Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen met Ralph Boltjes, secretaris VVD West-Betuwe. Hij zet zijn vraagtekens bij het beleid van Mark Rutte.

Ralph Boltjes, secretaris van de VVD West-Betuwe, herkent zich niet meer in het landelijke beleid van zijn partij. Op verschillende terreinen zouden liberale principes verkwanseld worden. Het immigratiebeleid, de agrarische sector die in de knel raakt, het stikstofvraagstuk, de energieprijzen die de pan uit rijzen en de coronamaatregelen zijn voor Boltjes zorgelijke onderwerpen. Ondanks verschillende pogingen om met Rutte te praten, verandert er niks en daar maakt een groeiende groep VVD'ers zich zorgen om. Is de VVD de VVD nog wel, vragen zij zich af.

'Totaal andere partij'

"Wij zijn ons steeds minder gaan herkennen in het landelijke beleid van de VVD", zegt Boltjes in gesprek met Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen in de podcast Op Z'n Kop! "Ik ben zes jaar geleden lid van de VVD geworden en dat was een totaal andere partij, zij zijn compleet gedraaid. Nu zou ik nooit meer lid worden."

Boltjes heeft verschillende brieven gestuurd waarin hij zijn zorgen uitte en er is ook wel een gesprek geweest met Rutte, maar daar is verder niks mee gedaan. Zo is er bijna niks van de VVD-standpunten terug te vinden in het coalitieakkoord vindt hij. Boltjes is dan ook bang dat de kiezer bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de lokale VVD zal straffen: "Mensen vragen aan mij waarom wij ons niet afsplitsen, maar wij zijn niet veranderd, het is de landelijke VVD die compleet gedraaid is." Hij hoopt dat er meer VVD'ers opstaan: "Wij willen een eigen verhaal vertellen. De VVD is de VVD niet meer, we moeten terug naar de liberale principes waar de partij voor stond."

Is hier een oplossing voor? "Rutte moet misschien wel zijn conclusies trekken. Misschien is het beter als er gewoon weer gestemd wordt, want er is zoveel veranderd het afgelopen jaar."

#47 - OP Z'N KOP! Met Ralph Boltjes (VVD West-Betuwe) - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie