Podcast
AVROTROS

Graceless presenteert nieuw album Chants From Purgatory

foto: Graceless
  1. Nieuwschevron right
  2. Graceless presenteert nieuw album Chants From Purgatory

In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast staat de Leidse doom- en deathmetalband Graceless centraal. Mike Arntz en Suzanne Bosman gaan in gesprek met bassist Jasper Aptroot.

In 2020 komt, net voor de lockdown van dat jaar, het album Where the Vultures Know Your Name uit. Presentator Mike Arntz is dan al zo onder de indruk van de band Graceless dat hij ze als tip benoemt in De Keiharde Pödcast (seizoen 1, aflevering 20). Op 30 september 2022 verschijnt het nieuwe album Chants From Purgatory en dat is een verdomd goede reden voor Suzanne Bosman en Mike Arntz om te gaan bellen met Graceless bassist Jasper Aptroot.

Tijdens het gesprek wordt niet alleen de impact van Where the Vultures Know Your Name besproken, maar ook wat er met de band gebeurde na de release en de lockdown die er meteen op volgde. Jasper praat je ook bij over het opnameproces van de nieuwe plaat en legt uit wat de kracht is van Graceless. De nieuwe single This Ends With the World in Ruins gaat over de status van de wereld op dit moment en zo zegt Jasper: "Als wij zo doorgaan, gaat het niet goed komen, we moeten dingen veranderen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pitchshifter

De band Pitchshifter maakte in de jaren 90 industrial metal met teksten over sociale kwesties. Zo'n 30 jaar later blijken deze teksten die onder andere gaan over tracking en data nog steeds relevant, misschien nog wel relevanter. Het album Desensitized maakte in 1993 grote indruk op luisteraar Barry van Kooij. Hij neemt ons mee naar zijn metalbeleving in de nineties en de muziek en teksten van Pitchshifter. Zijn request Gatherer.Of.Data (G.O.D.) wordt gedraaid.

Suzanne heeft een tip meegenomen van een band Rosy Finch die sludge/noise maakt en uit Spanje komt. Mike kwam met een album van een band van Michael Trempena, oftewel Mike Tramp, onder zijn arm naar Hilversum, waarvan hij maar niet kan snappen dat deze plaat geen groter succes is geworden.

Ook hoor je in deze aflevering muziek van Metal Allgiance en Jimi Hendrix.

#3 - De teksten van Pitchshifter en doom/deathmetal van Graceless (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie