Podcast
PowNed

Marlijn Weerdenburg in 30 MINUTEN RAUW: 'Ik ben een enorme dromer'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Marlijn Weerdenburg in 30 MINUTEN RAUW: 'Ik ben een enorme dromer'

In de nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW gaat Ruud de Wild in gesprek met creatieve duizendpoot Marlijn Weerdenburg. De singer-songwriter vertelt over de groeiende band met haar vader, haar podiumdrang en haar dromen.

Marlijn wordt in 1983 geboren in Schiedam, waarna ze al jong verhuist naar Den Bosch. Maar omdat ze 21 jaar heeft gewoond in de hoofdstad, voelt ze zich toch vooral Amsterdamse. "Terwijl ik nu sinds 9 maanden in Hilversum woon", vertelt ze. Ruud bespeurt wat schaamte bij de singer-songwriter. "Amsterdam klinkt cool. Ik voelde me daar wel heel erg thuis."

Haar moeder is inmiddels overleden, maar Marlijn heeft haar vader gelukkig nog wel om zich heen. "Ik was een enorm mama ’s kindje. En ik ben nu langzaamaan papa 's kindje aan het worden", vertelt ze. "Omdat er nu meer ruimte is voor onze relatie." Daarmee doelt ze op de hechte band die ze had met haar moeder, die voor Marlijn altijd een voorbeeld is geweest, vooral omdat ze makkelijk tevreden kon zijn, vertelt de zangeres. Iets waar zijzelf naar eigen zeggen moeite mee heeft. "Ik ben een enorme dromer en wel kritisch. Ik moet wel verder. En dat heb ik dan weer van mijn vader. Mij vader was ondernemer, dat is hij nog steeds, en het moet altijd beter, mooier."

Waar ze zichzelf vroeger zou omschrijven als zondagskind, is Marlijn nu meer gefocust. "Ik werd gewoon lekker gepamperd door m’n ouders. En ik was gewoon echt nog een baby toen ik 38 was. In de zin van dat ik mijn moeder om ieder wissewasje belde." Maar als haar moeder komt te overleden, wordt dat "oude patroon" doorbroken. "Toen moest ik ineens wel verantwoordelijk zijn en keuzes maken en de dingen overnemen die zij altijd deed."

#5 - 30 MINUTEN RAUW met Marlijn Weerdenburg (S11) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie