Podcast

Acht Nederlandse zangeressen over de toekomst en de essentie van hun vak

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Acht Nederlandse zangeressen over de toekomst en de essentie van hun vak

In de slotaflevering van het eerste seizoen van de Nederpopcast bekijken Carolien Borgers en Tim Treffers aan de hand van alle verhalen van de afgelopen weken wat er in de laatste zestig jaar allemaal is veranderd in de Nederlandse popmuziek.

In aflevering zes van de Nederpopcast vraagt Carolien de acht zangeressen uit voorgaande afleveringen, waaronder Edsilia Rombley, Willeke Alberti en Eefje de Visser, om een blik te werpen op hun toekomst in de muziekwereld en over de essentie van het muzikale vak. Verder duikt Tim Treffers in de afgelopen tien jaar Nederlandse vrouwelijke popmuziek en onderzoekt Carolien de rol van vrouwen in de popmuziek ten opzichte van mannen. Welke conclusies kunnen we trekken in de slotaflevering van de Nederpopcast?

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering van de Nederpopcast:

#6 - De conclusie - De Nederpopcast

De Nederpopcast

In De Nederpopcast duiken Carolien Borgers en Tim Treffers in de geschiedenis van de Nederpop, met in het eerste seizoen: de onderbelichte rol van vrouwen. Acht Nederlandse solozangeressen van verschillende generaties vertellen openhartig hoe het is om als vrouw volwassen te worden in de Nederlandse popmuziek. Aan het woord komen Willeke Alberti, Imca Marina, Maggie MacNeal, Fay Lovsky, Edsilia Rombley, Hind, Linde Schone en Eefje de Visser. Over dromen, succes, schaduwkanten van de business en de toekomst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Luister

Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Ster advertentie
Ster advertentie