Podcast
PowNed

Gunay Uslu in 30 MINUTEN RAUW: 'Den Haag voelt onnatuurlijk aan'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Gunay Uslu in 30 MINUTEN RAUW: 'Den Haag voelt onnatuurlijk aan'

In de nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW gaat Ruud de Wild in gesprek met Gunay Uslu, staatssecretaris van Cultuur en Media. De D66-politica vertelt over haar ervaringen in Den Haag, haar jeugd en de verdeling tussen de aandacht voor cultuur en voor media.

Sinds januari 2022 is Gunay Uslu staatssecretaris van Cultuur en Media in het kabinet Rutte-IV. De politica, die is opgeleid als cultuurhistoricus, vertelt in 30 MINUTEN RAUW over haar ervaringen in de politiek. "Het is een andere wereld. Als je onderneemt, dan denk je in mogelijkheden. Dan denk je: wat gaan we maken, wat gaan we doen?", vertelt Uslu aan Ruud de Wild. "Wat dat betreft voelt Den Haag voor mij wel heel onnatuurlijk aan."

'Oh, daar gaan we weer'

Als staatssecretaris van Cultuur en Media merkt ze een groot verschil in de twee onderwerpen in haar portefeuille, legt Uslu uit. "Wat heel opvallend is, is dat media heel veel aandacht krijgt", vertelt ze. "En voor cultuur moet ik altijd schreeuwen om aandacht, smeken om aandacht. 'Jongens, het is goed voor ons, het is nuttig, weet je hoe gelukkig we ervan worden?' Bij media denk ik: oh, daar gaan we weer."

Maar niet alleen Uslu's politieke carrière staat centraal in 30 MINUTEN RAUW, Ruud vraagt haar ook naar haar jeugd in Amsterdam, waar ze opgroeide als het jongste kind in het gezin - maar niet het jongste kind van haar vader. "Het is een hele leuke vrolijke man", vertelt ze over hem, "Waar veel vrouwen op vielen. Inclusief mijn vriendinnen. Al heeft hij daar gelukkig geen relatie mee gehad."

Beluister de volledige aflevering van 30 MINUTEN RAUW hieronder of check hem in je favoriete podcast-app!

#3 - 30 MINUTEN RAUW met Gunay Uslu (S10) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie