Podcast

Michael Amott van Arch Enemy kan eindelijk weer staand gitaar spelen

foto: Persfoto
  1. Nieuwschevron right
  2. Michael Amott van Arch Enemy kan eindelijk weer staand gitaar spelen

Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz metaalkabaal voor jou en door jou samengesteld. In de deze aflevering hoor je onder andere muziek van Therapy? en Dear Mother en praten ze met Michael Amott.

Voor de metalheads behoeft Arch Enemy misschien geen introductie meer, maar voor de nieuwsgierigen naar metal onder ons stellen we ze je toch even voor. Arch Enemy maakt melodische deathmetal doorspekt met thrash metal in een moderne mix. De band is in 1996 opgericht door Michael Amott en is verantwoordelijk voor alle muziek. Zangeres van de band is Alissa White-Gluz, klein van stuk en groot van strot. Op 12 augustus 2022 verschijnt het nieuwe album van de band met de titel Deceivers.

Mike Arntz heeft het nieuwe werkstuk beluisterd en was enthousiast en dus vonden hij en Suzanne Bosman het de hoogste tijd om Michael Amott te bellen. In het gesprek wordt er bijgepraat over de band, het opnameproces van de nieuwe plaat die door alle covid-19 maatregelen werd beïnvloed, natuurlijk over Deceivers en de komende tour die wordt afgetrapt op 6 augustus 2022 op het Wacken Open Air Festival in Duitsland. De band tourde onlangs nog door Amerika en Michael legt uit dat het wel weer wennen was om staand gitaar te spelen. Van het nieuwe album wordt Sunset Over The Empire gedraaid.


Metal-beleving in Afrika

In de vorige aflevering van De Keiharde vroegen Suzanne en Mike zich af hoe het gesteld is met de metal-beleving in Afrika. Diverse mails stroomden de inbox binnen waaronder die van Ivo van Doesburg die een aantal maanden per jaar in Zimbabwe woont. Hij vertelt dat je geen bandshirts op straat ziet en ze kennen ook geen streamingsdiensten. Ivo vertelt dat hij zich daar echt wel als een eenzame metalhead voelt. Twee bands uit Afrika worden er uitgepikt en komen kort langs. Ivo zelf wil toch liever een track van het Nederlandse Gorefest horen.

Er wordt ook nog even met zanger David Pear van Dear Mother gebeld om te checken of de band zin heeft in zondag als ze live spelen bij het NPO Podcastevent tijdens de opname van De Keiharde. Ze hebben er ongelooflijk zin en David legt enthousiast uit waarom. De opname van de Keiharde is zondag 26 juni 2022 live in Tivoli Vredenburg van 19.00- tot 20.15 in Zaal Pandora. Je kunt er live bij zijn. Bekijk hier het NPO Podcastevent programma en koop tickets

Ook zangeres Marcela Bovio (Ayreon, Dark Horse White Horse, Mayan & Stream of Passion) komt langs en zij zal als co-host anex Q&A gast aanwezig zijn. De tip van Suzanne komt deze week uit Zweden en is een mix tussen Björk en TOOL. Uit de platenkast van Mike komt een legendarisch livealbum vallen.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast:

#21 - Gitarist Michael Amott (Arch Enemy) en metal-beleving in Afrika (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie