Podcast
AVROTROS

Vengaboys: groot van Engeland tot India

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Vengaboys: groot van Engeland tot India

Met hits als Boom, Boom, Boom, Boom en We're Going To Ibiza! weet het Rotterdamse Vengaboys in de jaren 90 ver buiten de landsgrenzen te scoren. In De Nederpopcast spreken Carolien Borgers en Tim Treffers met zanger Robin Pors.

De 2e aflevering van De Nederpopcast: Groot over de grens staat helemaal in het teken van de Vengaboys. Dit tot in de puntjes uitgewerkte project van Wessel van Diepen wordt in korte tijd een gigantisch succes over de hele wereld, en dat zijn ze nog steeds. Carolien en Tim spreken met lid van het eerste uur Robin Pors. Over jetlags, groter zijn dan Michael Jackson in India, hysterische taferelen in shopping malls en verplicht verhullen dat je Nederlands bent voor extra internationale allure.

Door de mand gevallen

Dat er van te voren goed was nagedacht over het concept van de Vengaboys blijkt uit een van de tientallen hilarische anekdotes die Robin in de podcast deelt. Het viertal werd opgelegd geen Nederlands te praten in het openbaar om op die manier te verhullen dat ze gewoon ‘uit de klei getrokken’ waren en ze daarmee wereldwijd interessanter te maken.

Totdat het moment dat een groep Nederlandse fans het viertal bij de kleedkamer aan het opwachten was voor een meet & greet en het openstaande raampje roet in het eten gooide. Er volgde een confrontatie buiten. Het was overigens niet de enige keer dat er iets gebeurde dat roet in het eten gooide…

Groter dan de King of Pop

De Vengaboys zijn eigenlijk in no time een enorm succesvolle act over de hele wereld, en dat zijn ze tot op de dag van vandaag nog steeds. Gillende massa’s in Engeland die ieder nummer woord voor woord kunnen meezingen of massahysterie in buitenlandse shopping malls waar zelfs de beveiliging de duwende en trekkende menigte niet meer aankon. En dan is er nog dat verhaal over India, waar de Vengaboys groter zijn dan de King of Pop, Michael Jackson. Tot op de dag van vandaag zijn ze er de meest verkopende buitenlandse act ooit.

De vrolijke jaren ‘90

In dit tweede seizoen van De Nederpopcast doen Carolien en Tim in iedere aflevering een voor- en nabeschouwing van de desbetreffende ster(ren). En hun associatie bij de Vengaboys was duidelijk: het vrolijke geluid van de jaren ’90 met acts als de Vengaboys en Aqua, die een soort tegengeluid waren van Nirvana en Pearl Jam. Tim moet denken aan de extravaganza van de Village People, en het brengt Carolien terug naar haar jeugd in Etten-Leur.

#2 - Vengaboys: groot van Engeland tot India (S02) - De Nederpopcast

Playlist

Net zoals vorig seizoen heeft Tim bij dit seizoen weer een playlist gemaakt, waarin hij dit keer de grootste buitenlandse hits van Nederlandse artiesten aller tijden op een rijtje heeft gezet. Volg de playlist:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Nederpopcast: Groot over de grens

Ja ja, eindelijk is ‘ie er: het tweede seizoen van De Nederpopcast: Groot over de grens! In deze serie gaan Carolien Borgers en Tim Treffers op roadtrip door Nederland, op zoek naar verhalen van Nederlandse bands en artiesten die supersterren werden in het buitenland. Carolien vanuit haar fascinatie als presentator van Muziekcafé waarin ze heel veel artiesten sprak die deze droom hadden, maar waarvan het maar een aantal lukte. En Tim vanuit zijn eigen ervaring: als zanger kreeg hij een paar jaar terug zelf opeens voet aan de grond in Japan.

In De Nederpopcast: Groot over de grens spreken ze de Golden Earring over hun gigantische succes in Amerika, de Vengaboys die in India zelfs groter waren dan Michael Jackson, Benny Sings en Laura Fygi over hun Aziatische sterrenstatus, meidengroep Luv die met eigen Concordes de hele wereld overvloog, Bastiaan Ragas over het Duitse succes van zijn boyband Caught in the Act, Julia Zahra die ontdekt werd op de Fiji-eilanden en internationale ‘big boys’ achter de schermen Willem van Kooten en broers Rob & Ferdi Bolland.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie