Podcast
BNNVARA

Steeds meer bioscoopfilms over artiesten: wie mist nog?

foto: YouTube (Dolby)
  1. Nieuwschevron right
  2. Steeds meer bioscoopfilms over artiesten: wie mist nog?

Biopics zijn hot. Na het succes van Bohemian Rhapsody over Queen lijkt er geen artiest overgeslagen te worden. Er wordt gewerkt aan een docuserie over James Brown. En niemand minder dan Mick Jagger is aangetrokken als één van de producers van de show. En de biopic over Elvis en zijn Nederlandse manager Colonel Tom Parker komt dit jaar nog in de bioscoop.

Deze week is muziekproducent Ferdi Bolland te gast in Off the Record. Op de vraag welke Nederlandse ster er volgens hem een biopic moet krijgen antwoord hij verrassend Herman van Veen. "Hij is zo briljant en veelzijdig. Hij heeft veel succes gehad. [...] Hij was één van de eerste cabaretiers die het aandurfde om in Duitsland en Scandinavië te gaan optreden. Hij financierde dat helemaal zelf en nam grote risico's. En dat was heel succesvol. Zijn voorbeeld is later nog vaak gevolgd door bijvoorbeeld Ivo Niehe."

Henkjan gaat voor een andere Nederlandse held, namelijk Barry Hay. "Hij heeft natuurlijk een bevlogen leven, een rock 'n roll leven dat hij nog steeds leidt." En ook niet onbelangrijk, Barry Hay zorgt voor een goede soundtrack bij zo'n biopic.

Verder gaat het in de podcast over de invloed van de oorlog in Oekraïne op de muziekindustrie, het gehoor van Dave Grohl en vertellen Nance en Henkjan over hun stalkers.

Bekijk Off the Record

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister Off the Record

Off the Record

Deze en andere onderwerpen hoor je in de nieuwste aflevering van Off the Record. Hierin bespreekt Giel Beelen de roddels, intriges en belangrijkste nieuwtjes uit de muziekindustrie. Dat doet hij wekelijks samen met zangeres en presentatrice Nance Coolen en presentator voor Omroep MAX & NPO Radio 5 en oud Idols-jurylid Henkjan Smits. Ook schuift er wekelijks een gast bij het drietal aan. Beluister de podcast via NPO Luister, Spotify, Apple Podcasts of jouw favoriete podcast app!

Ster advertentie
Ster advertentie