Podcast

Marieke Elsinga in 30 MINUTEN RAUW: 'Radio is fantastische minnaar'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Marieke Elsinga in 30 MINUTEN RAUW: 'Radio is fantastische minnaar'

In de nieuwste aflevering van 30 MINUTEN RAUW heeft Ruud de Wild Marieke Elsinga over de vloer. De radio- en televisiepresentatrice onthult haar dromen als kind, de keuzes die haar carrière vormden en haar liefde voor radio én tv.

Marieke Elsinga heeft een imposante carrière opgebouwd, al vertelt ze tegen Ruud dat ze als meisje andere wensen en dromen had. "Ik wilde gewoon heel graag naar de toneelschool. Dat was wel sterk aanwezig", vertelt ze. Ze beschrijft hoe ze op de middelbare school voortdurend keek wanneer de audities voor toneelscholen waren. Ondanks haar passie voor acteren, besluit ze uiteindelijk journalistiek te studeren. "Toen wist ik: 'Dit is het!'" zegt ze.

Tv en radio

Een wending in haar carrière brengt haar naar televisie, waar ze aanvankelijk tegen haar eigen verwachtingen in aan de slag ging bij RTL Late Night. Maar Marieke merkt al snel dat de wereld van virals en online video's niet haar natuurlijke habitat is. "Ik leef niet in de virals en online", deelt ze. "Alsof ik elke dag een schoen probeerde aan te trekken die eigenlijk niet goed zat. Ik voelde op een gegeven moment wel van: 'Moet ik hier nou nog ingroeien of moet ik constateren dat het niks voor mij is?'"

Inmiddels is Elsinga op haar plek bij de ochtendshow van Qmusic. Maar als Ruud vraagt of Marieke zichzelf de beste radiovrouw van Nederland vindt, antwoord ze stellig 'nee'. "Ik vind niet dat als je op de billboards door heel Nederland staat, je dat de beste radiovrouw maakt", zegt ze.

'Fantastische minnaar'

Hoewel ze nog geen concrete plannen heeft om te stoppen met de ochtendshow, benadrukt Marieke wel haar liefde voor televisie. "TV is wel mijn oude liefde", zegt ze, waarbij ze radio als haar "fantastische minnaar" omschrijft.

Luister hieronder naar het gesprek tussen Ruud en Marieke:

#8 - 30 MINUTEN RAUW met Marieke Elsinga (S12) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie